v rubriki dogodki:
.. / / / 30.01.2004

Opičje norčije z Boo!

Kaj točno reči o Boo!... So ekscentrična glasbena kreacija, ki le redko stopi na naša tla? Trojica prihaja iz južnoafriške republike od koder s seboj prinašajo del svojega življenskega sloga in temperamenta kar se izraža skozi glasbo, nastop in edinstveno energijo, ki jo oddajajo od sebe.

Pri nas sicer relativno neznana skupina (na prejšnji turneji so nas izpustili) pa za seboj pušča trume fanatičnih oboževalcev. Njihove turneje so razprodane do te mere, da jim organizatorji londonskega koncerta že pripravljajo dodatni termin, ni pa tudi presenečenje množica obiskovalcev s sosednje Hrvaške, ki so že dan vnaprej čakali na koncert.

Skupina je z delom začela konec devetdesetih v Johanesburgu v postavi Princess Leonie - bobni, Chris Chameleon ? vokal in bas ter Ampie Omo, za katerega se ravno ne ve kakšno vlogo ima v bendu, saj dobršnji del koncerta pohaja po odru med inštrumenti in se tako na njegovem repertoarju najdejo kitara, trobenta, nato se znajde za klaviaturami ali pa nekje v ozadju ustvarja ritme na bobenčkih. Je pa on tisti, ki ponazarja tisto energično, deloma zmedeno in smešno bistvo benda, ki se izraža tudi skozi glasbo, ki je bizarna mešanica stilov, ki se iz pesmi v pesem spreminja in nikoli ne pusti vedeti kam nam bo privedla, pa naj bodo to ska ? disco ? punk ali alternativni elektro pop rock z vokali, ki se jih ne bi sramovali niti Placebo. Morda se najboljše označijo kar sami, ko govorijo o monkey punku.

Mešanica je definitivno dovolj eksplozivna, da je spravila na noge polno dvorano Gala hale, za tiste, ki pa jim še ni bilo dovolj, se je noč pod vrtečo kroglo nadaljevala v disco ritmih.

Domen Repnik - avatar

Domen Repnik

Redaktor ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 123 člankov.

boo! - thumbnail

boo!