v rubriki film:
.. / / / 16.03.2004

Časovna past, Pobegla porota, Stara, spelji se!

Ta teden vas bo Časovna past popeljala nazaj v 14. stoletje, Pobegla porota pesimistično ugotavlja, da so sojenja preveč pomembna, da bi o njih odločale porote, film Stara, spelji se! pa vas svari, da znajo biti tudi stare in betežne mamke še kako nadležne. Več o filmih spodaj, še več pa preko omenjenih povezav.

ČASOVNA PAST
Timeline
znanstveno-fantastična avantura

Premiera: 18. marca 2004
Režija: Richard Donner
Scenarij: Michael Crichton, Jeff Maguire, George Nolfi
Igrajo: Paul Walker, Frances O'Connor, Gerard Butler, Billy Connolly, David Thewli, Michael Sheen
Spletna stran: www.timelinemovie.com

Časovna past je skrivnosten pogled v prihodnost (napredka) sodobne družbe, s presenetljivim zapletom ... v preteklosti.

Film prikaže zgodbo skupine študentov arheologije, ki raziskujejo srednjeveško najdišče v Franciji, ko nenadoma njihov profesor izgine v ... 14. stoletje. Ko se odpravijo na nevarno pot, da bi profesorja rešili iz krute fevdalne vojne, sredi katere se je nič hudega sluteč znašel, tudi sami študenti ugotovijo, da preteklosti nič več ne raziskujejo, ampak jo doživljajo v prvi osebi.

Poznavanje zgodovine jim bo sicer koristilo, toda teorija je čisto nekaj drugega.

Več o filmu na Kolosej.si

POBEGLA POROTA
Runaway Jury
drama, triler

Premiera: 18. marca 2004
Režija: Gary Fleder
Scenarij: John Grisham, Brian Koppelman, David Levien, Rick Cleveland, Matthew Chapman
Igrajo: John Cusack, Gene Hackman, Dustin Hoffman, Rachel Weisz, Bruce Davison
Spletna stran: www.runawayjurymovie.com

V napeti srhljivki izpod peresa mojstrskega pisca Johna Grishama (Firma, Pelikanovo poročilo) sta prvič združila moč legendarna igralca Gene Hackman and Dustin Hoffman.

Pobegla porota pripoveduje o dragem in neusmiljenem "svetovalcu" za poroto, ki ga ne bo prav nič zaustavilo, da v eksplozivnem sojenju ne bi dosegel razsodbe. Na kocki so življenja in na milijone dolarjev. Barantač začne smrtonosno bitko s članom porote, skrivnostno žensko in poštenim odvetnikom.

Mlada vdova v New Orleansu vloži civilno tožbo zoper mogočno korporacijo, ki jo krivi za možev umor in tako sproži primer, vreden milijone dolarjev. Vendar gre za tožbo, ki bo dobljena, še preden se bo začela - temelječa zgolj na izbiri, manipulaciji in nazadnje na poskusu "kraje" porote.

Več o filmu na Kolosej.si

STARA, SPELJI SE!
Duplex
komedija, kriminalka

Premiera: 18. marca 2004
Režija: Danny DeVito
Scenarij: Larry Doyle
Igrajo: Ben Stiller, Drew Barrymore, Eileen Essel, Harvey Fierstein, Justin Theroux
Spletna stran: www.miramax.com/duplex/

Alex in Nancy živita precej dobro. Sta mlad in živahen par ter živita v New Yorku. Pred njima je svetla prihodnost. Nancy dela pri prestižni reviji, Alex pa je pisatelj in piše že drugo knjigo. Imata vse, razen enega - svojega stanovanja.

Ko jima nepremičninski agent Kenneth v Brooklynu pokaže dupleks, dvonadstropno stanovanje v stari meščanski vili, sta takoj navdušena. Le kdo bi se lahko uprl 160 kvadratnim metrom, trem kaminom, knjižnici iz hrastovega lesa in prefinjeni obdelavi materialov? Stanovanje ima le eno napako: priletno podnajemnico go. Connelly, ki pa ji zaradi posebnega stanovanjskega zakona ne smeta odpovedati gostoljubja ali ji zvišati najemnine. V nakup ju šele prepričata njeno očitno slabo zdravje in visoka starost.

Navdušena se vselita v sanjsko stanovanje, ko doživita hladen tuš. Ponoči ne moreta spati zaradi glasne televizije, Alex mora ves dan pomagati ge. Connelly, rok za oddajo knjige pa se nezadržno približuje. Njuno življenje se spremeni v pekel. Kmalu spoznata, da je v vojni, ljubezni in nepremičninah vse dovoljeno.

Več o filmu na Kolosej.si

Pripravil

Tomaž Drnovšek - avatar

Tomaž Drnovšek

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 14.09.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 8 člankov.

Casovna past Pobegla porota Stara spelji se - thumbnail

Casovna past Pobegla porota Stara spelji se