v rubriki film:
.. / / / 04.06.2003

Lovec na sanje, Tečnoba v hlačah 2 in Bes pod kontrolo v kinu

Spet je naokoli nov teden in v kinu novi trije filmi: tokrat grozljivka po romanu Stephena Kinga Lovec na sanje, nadaljevanje filma Tečnoba v hlačah in komedijo z Adamom Sandlerjem in Jackom Nicholsonom - Bes pod kontrolo.

LOVEC NA SANJE
grozljivka, triler

Režija: Lawrence Kasdan
Scenarij: William Goldman, Lawrence Kasdan, Stephen King
Igrajo: Morgan Freeman, Thomas Jane, Jason Lee, Damian Lewis, Timothy Olyphant
Spletna stran: dreamcatchermovie.warnerbros.com

Film, posnet po istoimenski knjižni uspešnici pisatelja Stephena Kinga, pripoveduje zgodbo štirih prijateljev, ki jim junaško dejanje v mladosti spremeni življenje. Od takrat naprej nosijo v sebi skrivnostne sposobnosti. Leta kasneje, ko se skupaj odpravijo na lov po gozdovih Mainea, jih preseneti snežni vihar. Hudo neurje skriva v sebi nekaj veliko bolj zloveščega. Z namenom, da se postavijo po robu neznani sili, morajo najprej preprečiti pokol nedolžnih civilistov izpod rok vojaškega blazneža. Borijo se proti sili, ki želi povzročiti razkol med njimi in se soočijo z neprimerljivo grozo, ki preti celemu svetu.

Pred dvajsetimi leti so bili le otroci v majhnem mestecu v državi Maine - otroci, ki so zbrali toliko poguma, da so se junaško spopadli z otroško krutostjo. Stopili so skupaj in nesebično rešili nenavadnega fanta z imenom Duddits, s čimer je njihov krog prijateljstva nepričakovano pridobil novega člana. Še bolj nenavadne pa so bile skrivnostne sposobnosti, ki jih je Duddits prenesel na njih, s tem pa je njihovo prijateljstvo združil v eno...

Minil je čas in otroci so postali odrasli moški, vsak s svojim življenjem, svojimi težavami - preganjajo jih spomini na junaško dejanje, duha pa jim razganja posebna sposobnost, ki je prej breme kot blagoslov. Ko v strašni nesreči eden od njih skoraj umre, sprva ne uvidijo, da je v njihova življenja zopet stopila strašljiva skrivnostnost, ki je na nek način povezana z Dudditsem.

Več o filmu na Kolosej.si

TEČNOBA V HLAČAH 2
komedija

Režija: Granz Henman
Scenarij: Granz Henman
Igrajo: Tobias Schenke, Axel Stein, Diana Amft, Rebecca Mosselmann, Michael Herbig, Nicky Kantor
Spletna stran: www.knallharte-jungs-film.de/

Se še spomnite malega "lu-luja" in njegovega ponosnega lastnika Florjana, ki sta nas zabavala v prvem delu te najstniške komedije in nas popeljala skozi prvo zaljubljenost, prve dotike in poljube in malo šolo osvajanja? Tudi če je vaš odgovor negativen, vam priporočamo, da si ogledate drugi del, kjer je Flo že pravi najstnik, ki naj bi čez dva tedna maturiral.

Znašel pa se je v velikih težavah, saj njegova naklonjenost nasprotnemu spolu eksponentno narašča, kar ga vodi v situacije, ki si jih ne bi mogel zamisliti niti v mokrih sanjah. Zadeve gredo tako daleč, da ga šolski zbor pošlje celo na pregled k seksualnemu terapevtu, ki pa je po naključju izredno postavna in privlačna zdravnica.

Več o filmu na Kolosej.si

BES POD KONTROLO
komedija

Režija: Peter Segal
Scenarij: Dave Dorfman, David Dorfman
Igrajo: Adam Sandler, Jack Nicholson, Krista Allen, Marisa Tomei, Allen Covert
Spletna stran: www.continentalfilm.si/bes-pod-kontrolo

http://www.continentalfilm.si/bes-pod-kontrolo

V komediji Bes pod kontrolo Adam Sandler in Jack Nicholson igrata pacienta in terapevta, čeprav je včasih težko reči, kdo je kdo.

Po nesporazumu na letalu, ki povsem uide nadzoru, umirjenemu Davu Buzniku (Adam Sandler) sodnica Daniels (Lynne Thigpen) ukaže, da se mora udeležiti terapevtskih srečanj na temo bes pod kontrolo, ki jih vodi dr. Buddy Rydell (Jack Nicholson) in na katerih sedijo sami ekscentriki.

Buddyjev pristop k terapiji je neortodoksen in izzivalen in Dava to bega. Po še enem nesporazumu sodnica Danielsova ukaže Davu, naj se resno loti terapije, ali pa bo pristal v ječi. Zato se Buddy preseli k Davu, da bi mu pomagal pri spopadu z notranjimi demoni. Buddy notranjih demonov sploh nima, saj izkoristi vsako priložnost in denimo navrže nekaj opolzkih Buddyjevemu dekletu Lindi (Marisa Tomei) in Dava sili, da se odločno spopade z vsako težavo, preteklo ali sedanjo.

A Buddy gre končno predaleč in Dave se mora odločiti, ali se bo spet zalezel v svojo lupino, ali se bo postavil zase. Je mogoče, da je Buddyjevo kontradiktorno zdravljenje natančno tisto, kar je predpisal zdravnik?

Več o filmu na Continentalfilm.si

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Naslovna fotografija (c) Kolosej.si - thumbnail

Naslovna fotografija (c) Kolosej.si