v rubriki film:
.. / / / 03.03.2004

Dobrodelna premiera filma Preko vseh meja

Dobitnica oskarja za stransko vlogo in ambasadorka dobre volje urada Združenih narodov za begunce Angelina Jolie se tokrat prelevi v vlogo razvajene Američanke Sarah Jordan, ki sredi 80-ih let komfortno biva v Londonu. Življenje se ji drastično spremeni, ko sreča na dobrodelni zabavi dr. Nicka Callana. Nick jo popolnoma prevzame. Na vrat na nos zapusti London in se z njim kot prostovoljka odpravi v kruti svet Afrike, Kampučije in Čečenije in tam ponovno začuti ljubezen do življenja.

Film zelo nazorno predstavlja obup ljudi na obeh straneh obrežja - tistih, ki potrebujejo pomoč in tistih, ki jim skušajo pomagati. Odpelje nas v predele, kamor nas ni odpeljal še noben film doslej. Pa ne le na eksotične lokacije, tudi v skrite predele srca.

Po koncu snemanja filma so za sabo pustili več velikih in okoli 350 manjših šotorov, pisarniško pohištvo in generatorje, ki so jih podarili UNHCR-ju.

Domačini, ki so pri snemanju sodelovali kot statisti, so zasluženi denar kasneje uporabili za izgradnjo nujno potrebnih objektov v domačih vaseh.

Karantanija Cinemas in slovenski Unicef pripravljata skupno premiero tega filma. Ta bo 3. marca 2004 ob 19.15 v kinu Komuna.

Vstopnice bodo po 3.000 sit, izkupiček od premiere pa bo šel za akcijo zbiranja sredstev za otroke v Kongu, ki so potrebni nujne pomoči.

Nika Zupanič

Preko vseh meja - thumbnail

Preko vseh meja