v rubriki film:
.. / / / 23.12.2003

Đuru se 'rola'

Brez skrbi, Branku Đuriću (po domače Đuru) se ni "zrolalo". Morda kvečjemu od sreče, kajti v petek, 19.12.2003 je v Koloseju potekala svečana podelitev tretje zlate role njegovemu filmu Kajmak in marmelada.

Zlata rola je posebno priznanje, ki jo Društvo slovenskih filmskih ustvarjalcev in podjetje Kolosej kinematografi podeljujeta vsakemu slovenskemu ali koprodukcijeskemu filmu s pomembnim slovenskim ustvarjalnim deležem za vsakih 25.000 gledalcev.

Enostaven izračun nam torej pove, da se je s Kajmakom in marmelado v Sloveniji pogostilo že več kot 75.000 gledalcev! Samo za primerjavo: Matrico Reloaded si je ogledalo dobrih 71.000 gledalcev, Matrico Revolucijo pa slabih 60.000.

Iz zanesljivih virov pa se je izvedelo, da naj bi bila v izdelavi že četrta zlata rola, saj naj bi film, po vseh napovedih poznavalcev, še pred novim letom, presegel psihološko mejo 100.000-ih gledalcev. To pa je številka, ki bi Kajmak in marmelado za večno postavilo med najbolj gledane slovenske filme.

Razlog več, da si film ogledate, če seveda za to še niste našli časa, ali pa če vas je tako navdušil, da bi si ga radi ogledali še enkrat.

In kdo ve, morda bo Đuro na prvi dan novega leta ugotovil, da ga je dedek Mraz obdaroval s še eno zlato rolo? V vsakem primeru pa lahko upamo, da je tako velik odziv gledalcev dovolj velika vzpodbuda, da nas bo Đuro spet kmalu razveselil s kakšnim novim filmom.

Na fotografijah lahko podoživite nekaj trenutkov iz podelitve nagrade (fotograf: Klemen Žun).

Oglejte si še
Kajmak in marmelada... stran 2375

Filip Breskvar - avatar

Filip Breskvar

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 326 člankov.

Janez Jauh (producent) - Ursa Coz (Creativa) - Djuro - thumbnail

Janez Jauh (producent) - Ursa Coz (Creativa) - Djuro