v rubriki film:
.. / / / 26.01.2002

Garfield se bo zavihtel na filmska platna

Verjetno je malo ljudi na svetu, ki še niso slišali za debelega, lenega, oranžnega mačka, ki sliši na ime Garfield. Jim Davis, risar popularnega mačka Garfielda je namreč prodal pravice za ekranizacijo popularnega stripa na srebrno platno družbi 20th Century Fox.

Garfield, Odie, ter njun rahlo nespretni lastnik Jon Arbuckle se bodo pojavili v filmu, kjer se bo zgodba vrtela okoli rivalstva med Garfiledom ter Odijem. Sicer ni še jasno kdo bo igral Jona, ve pa se da bo sam glavni junak računalniško generiran ter da so za pisanje scenarija najeli Joela Cohena in Aleca Sokolowa, avtorja znane risanke Toy Story.

Garfield je od trenutka ko je bil ustvarjen, (dalnjega leta 1978) postal pravi globalni pop fenomen, kakor tudi ena izmed najbolj markantnih marketinških znamk na svetu. Za televizijo je bilo posnetih od leta 1982 do 1990 osem animiranih seriji v katerih je posojal glas Garfieldu nažalost že preminuli Lorenzo Music, zatorej ostaja še vedno vprašanje, kdo bo posodil glas filmskemu Garfieldu.

Kakorkoli že, vsi fani debelega mačka komaj čakajo na njegovo prvi film.

Foto: www.garfield.com

Gregor Zalaznik - avatar

Gregor Zalaznik

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 15.06.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 233 člankov.

Garfield - thumbnail

Garfield