v rubriki film:
.. / / / 09.11.2009 19:09

Nicole Kidman in Gwyneth Paltrow zaljubljeni

Na žalost tole ni novica o še enem lezbičnem filmu, kjer boste videli Nicole Kidman in Gwyneth Patrow v vročih lezbičnih scenah, ampak novica o novem filmu The Danish Girl, kjer bo Nicole zaigrala moškega, ki ugotovi, da je ujet v ženskem telesu, Gwyneth pa njegovo / njeno ženo, poroča Varietiy.

Film bo posnet po romanu ameriškega pisatelja Davida Ebershoffa in govori zgodbo o danskem zakonskem ilustratorskemu paru Einarju Wegenerju (Nicole Kidman) in Gerdi Gottlieb (Gwyneth Paltrow). Gerda je nekoč moža Einarja prosila, naj se namesto ženskega modela, ki ga trenutno ni imela, preobleče v žensko in ji pozira.

Einar je ob tej transformaciji v žensko ugotovil, da se bolje počuti kot ženska, zato sta se z Gerdo preselila v bolj liberalni Paris in živela kot lezbični par: Einar se je preimenoval v Lili Elbe, njun nenavaden zakon pa je trajal do leta 1929, ko se je Lili odločila za operacijo spola in je Danska izničila njun zakon, ker ni dovoljeval zvezo dveh žensk, kar sta Lili in Gerda bili ...

Film bo režiral Thomas Alfredson, Nicole Kidman pa ga bo tudi producirala, šušljalo se je, da bo vlogo žene Gerde zaigrala Charlize Theron, a je ta vlogo zavrnila in jo bo zadigrala Gwyneth Paltrow.

Film bodo začeli snemati naslednje leto, na velika platna pa bo prišel leta 2011 in že diši po Oskarjih ™, saj Akademija ljubi nenavadne zgodbe ekscentričnih ljudi (spomnite se filma Pošast / Monster, kjer je prej omenjena Charlize odigrala lezbično serijsko morilko).

***

Za ŽVPL, iz transseksualnega Los Angelesa, ZDA

Justin Case - avatar

Justin Case

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 19.09.2005 na ŽVPL-u skupaj objavil 227 člankov.

Nicole bo igrala prvega znanega transseksualca - thumbnail

Nicole bo igrala prvega znanega transseksualca