v rubriki film:
.. / / / 06.08.2004

Premiera Garfielda

Posebno obvestilo! V naše kinematografe se je prikobacala velika oranžno-bela mačja gmota, ki sliši na ime Garfield. Mačkon ima najraje lazanjo (in vse ostale vrste slastne ter redilne hrane), rad poležava na zofi in gleda televizijo in še nekaj... govoriti zna tudi slovensko!

V sredo, 4. avgusta, se je v ljubljanskem Koloseju zgodila premiera filma Garfield, zabavne zgodbe o mačku z nekoliko "težkimi kostmi" in z zelo hudomušno-sarkastičnim jezikom. Da je film prav nekaj posebnega, pa je poskrbela sinhronizacija tega legendarnega mačka v slovenščino.

Continental Film, Radio Antena, Hopla in Jupi so na tokratni premieri mislili res na vse, saj so gledalcem prijazne (in privlačne) hostese v roke takoj potisnile revijo Hopla (tokrat je čisto zares vse res!), nato pa je že čakala vesela skupina, ki je z glasnimi vzkliki "JUPI!" gledalcem delila osvežilne pijače.

Ko se je dvorana napolnila, pa je na svoj račun prišel še Radio Antena, ki je skupaj s Continental Filmom poskrbel za zanimive goste, ki so na hitro predstavili in pokomentirali slovensko sinhronizacijo filma.

Pred mikrofonom voditelja Tonyja iz Antene so se tako zvrstili Franci Slak, režiser sinhronizacije, Martin Jelovšek, tonski tehnik sinhronizacije, Jurij Zrnec, ki je posodil svoj glas Garfieldu, zapeljivo Jennifer Love Hewitt pa je "poslovenila" nič manj privlačna Sabina Kogovšek, prav tako prisotna na premieri.

Po kratkem in zabavnem pogovoru so na svoj račun še enkrat prišli gledalci, tokrat tisti bolj mladi, saj sta Jurij in Sabina med gledalce najprej vrgla dva velika plišasta Garfielda (za katera se je vnel pravi boj), Antena pa je poskrbela za še nekaj nagrad, ki so še dodatno razveselile mlade gledalce.

Toda to je bil šele uvod v veliko zabavo, ki je sledila, ko so ugasnile luči in se je na veliko platno ležerno prikradel najbolj len, a tudi najbolj simpatičen maček na svetu - Garfield.

Še nekaj besed o vsebini filma: Garfield živi srečno mačje življenje in zelo spretno (seveda vedno v svojo korist) manipulira gospodarja Jona. Težave pa se pojavijo, ko se Jon zagleda v simpatično veterinarko Lizo, saj se na njeno pobudo v hiši pojavi kuža Odie.

Sicer povsem simpatični kuža Garfieldu ni niti najmanj všeč, zato se ga po hitrem postopku znebi, toda kmalu ugotovi, da mu je kuža prirasel k srcu in se zato odloči, da ga bo pripeljal nazaj. To pa ni ravno mačji kašelj, saj si je Odija prisvojil zlobni Srečko, ki namerava s kužkom narediti filmsko kariero, pri tem pa ni prav nič nežen.

Seveda pa ne računa na Garfielda, ki morda res izgleda kot brezbrižen požeruh, toda za prijatelje zna Garfield storiti še precej več, kot dvigniti se iz postelje.

Kako se film konča si lahko ogledate v najbližjem kinu, lahko pa vam še zaupamo, da je na premieri med gledalci povzročil salve smeha, tako pri mladih, kot tudi pri tistih nekoliko starejših (toda mladih po srcu), saj so Garfieldovi sarkastični in vedno malce zlobni komentarji odlično preneseni v slovenščino.

Pa še en nasvet: v kinodvorane nikar ne nosite lazanje, saj osebje kina za njeno morebitno skrivnostno izginotje ne odgovarja!

Na fotografijah lahko podoživite nekaj trenutkov pred premiero.

Filip Breskvar - avatar

Filip Breskvar

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 326 člankov.

Garfield v svojem elementu! - thumbnail

Garfield v svojem elementu!