v rubriki glasba:
.. / / / 27.07.2012 11:17

Metalcamp: pekel v raju doline Soče

Letos bo Metalcamp navdušence nad metal glasbo vseh žanrov na sotočju Tolminke in Soče gostil že devetič.

Gre za enega redkih festivalov pri nas, ki se lahko znotraj svojega žanra vsako leto pohvali z line-upom svetovnega slovesa, tako da izostanek za metal fane ni opravičen. Festival bo trajal kar cel teden, od 5. do 11. avgusta, tako da si bodo navdušenci nad tršo glasbo lahko pripravil prave metalske počitnice – oz. »Headbanger's Holiday«, kot mu radi pravijo organizatorji.

Prvo ime letošnjega Metalcampa so nu-metalci Korn, ki smo jih v preteklih letih lahko obiskali tudi v naši neposredni bližini, pri nas pa so nazadnje nastopili leta 2005. Med bolj zvenečimi imeni, ki se bodo zvrstili na obeh festivalskih odrih, velja omeniti še Machine Head, Amon Amrath, At the Gates, Hatebrered in Paradise Lost, na line-upu pa je še cela vrsta znanih imen iz celega sveta, pa tudi odličen izbor najboljših domačih metal bendov z Noctiferio na čelu.

Organizatorji so se letos še dodatno potrudili in omogočili vsem obiskovalcem res uživaški obisk doline Soče. Poleg posebnega kampinga za družine so pripravili tudi Metalmarket – opremljen z vsem, kar potrebujete za preživetje na festivalu, od mesa za žar do piva po trgovinskih cenah. Če k naštetemu prištejemo še kristalno čisti reki, ob katerih se boste lahko v cocktail baru na plaži spočili od festivalskega tempa, razlogov za headbanging v Tolminu zlepa ne zmanjka. Se vidimo!

Več informacij: www.metalcamp.com

Peter Šepetavc - avatar

Peter Šepetavc / Peroksid

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 08.04.2011 na ŽVPL-u skupaj objavil 5 člankov.

Korn bodo nastopili na Metalcampu 2012 - thumbnail

Korn bodo nastopili na Metalcampu 2012