v rubriki glasba:
.. / / / 31.08.2005

Prihaja novi album skupine d-fact

Šport metalci (glede izumitve imena "šport metal" se še vedno krešejo mnenja) so zopet na pohodu to pot se pripravljajo na izdajo svojega drugega albuma, ki se bo bahal z naslovom Fashion victim izšel pa naj bi tam nekje jeseni.

Snemanje albuma je potekalo v Studiu Tivoli in Studio Garbage v Ljubljani za producentsko taktirko pa je prijel Dejan Radičevič. Zanimivi prvi singl z naslovom "Daj dinar" v katerem so fantje s pomočjo trubačev Dej še'n litro prvič 'eksperimentalno' združili Rap metal in balkansko muziko, te dni že prihaja na radio postaje.

Pri nastajanju novega albuma je sodelovalo kar nekaj nekaj zvenečih glasbenih imen s slovenske glasbene scene, ki so novi plošči dali še dodaten privdih. Na albumu tako gostujejo Trkaj, Klemen Klemen, BMD, Kosta, Gianni (Noctiferia), Matej Mršnik (Laibach) in Jaka Burger (Corkscrew). Za koncept in dizajn albuma je poskrbel Sašo Dornik (Ventilator), ki med drugim dela tudi za Siddharto (Rh-), fotografije pa je posnel vsestranski Saša Hes (Amater production).

Tako da je sedaj potrebno samo še počakati, kaj se bo izcimilo iz studia.

Gregor Zalaznik - avatar

Gregor Zalaznik

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 15.06.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 233 člankov.