v rubriki glasba:
.. / / / 23.01.2001

Backstreet Boys so za ustrelit'

To je le kratek povzetek klevetanja Noela Gallagherja, kitarista angleške zasedbe Oasis, ki je na tiskovni konferenci pred Caracas Pop Festivalom v Venezueli Backstreet Boys-e označil kot bend, ki: "ne zna peti, igrati in ne plesati."

Vse skupaj se je začelo, ko so novinarji Noela spraševali, zakaj angleški bendi ne uspejo v ZDA v taki meri kot ameriški v Veliki Britaniji. Na "Otok" so se tako že pred leti prebili Američani od Elvisa do Jamesa Browna, REM, Madonna pa je zaradi poroke z Ritchiejem že tako ali tako napol "njihova," v teh dneh pa so Otočani navdušeni nad Britney Spears, Eminemom in Limp Bizkit (ki so ta teden z lestvic vrgli Jennifer Lopez).

Noel je seveda odgovoril kot zna le on: "Američani imajo zelo slab okus, zato se pojavljajo skupine kot Backstreet Boys." No, če malce premislimo, bi se novinarji pri postavljanju tovrstnih vprašanj Noelu malce zadržali, kajti znano je da Noel ni načitan kulturolog, komunikolog ali Bob ™ ne daj zgodovinar popularne glasbe, le čisto pravi rocker: odbit, zapit, zoprn in poln keša. Noel je še nadaljeval: "Zanič so. Postreliti jih bi bilo treba."

In čeprav se bi marsikdo z Noelovo "prijavo" strinjal, bi ga bilo bolj smiselno vprašati, kdo je kriv, da je v pop industriji tako. Beatlesi, vam pravim! Poglejte: ali ni bila ravno Anglija valilnica prvih "boy bendov". Bila, saj so Beatlesi doma iz Liverpoola. In Beatlesi so zagotovo bili prvi "boy bend": saj so bili lepi, speglani, nasmejani in so peli o ljubezni na n-to potenco. Le plesali niso, hvala bobu. Pa še vseeno je dokaz, da so več kot boljši od Backstreet Boys-ov kot na dlani.

Kaj hočemo, vse za senzacijo. In Noel to (začuda) ve ...

Vir: Music365.co.uk

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Noel Gallagher - thumbnail

Noel Gallagher