v rubriki glasba:
.. / / / 05.09.2003

Clapton si je želel biti član Rolling Stonesov

Rock'n'roll dedek Keith Richards je izjavil, da si je Eric Clapton po odhodu Micka Taylorja iz skupine blazno želel biti član Stonesov, a ga niso hoteli niti poklicati, češ da je preveč len. Na avdicijo so poklicali druge kitariste, med drugim tudi Jeffa Becka, vendar se je na koncu skupini kot polnopravni član pridružil Ron Wood.

"Eric je želel priti na Mickovo mesto, ampak tega nikdar ni jasno rekel. Obstajajo tipi, ki so ustvarjeni za igranje v bendu, obstajajo pa tudi taki ki niso. In če obstaja kdo, ki je bolj len od mene, potem je to Eric," je povedal Richards in dodal: "Ima vse, kar kitarist mora imeti, a vendar zelo podoben kot Mick (Taylor). On najema ljudi, ki igrajo z njim in ga tako brcajo v rit."

Clapton je seveda legenda 60h, 70h, 80h, 90h, pa tudi 00h, vendar je res, da od daljnih 60tih, ko je bil član Yardbirds in Cream, skoraj ni igral v kakšnem bendu (Derek & The Dominos so izjema).

Po tem, ko Stonesi niso hoteli, se je usmeril v solo kariero. Zanimivo je dejstvo, da si je "svoje" tri velike hite iz sedemdesetih (razen Layle) sposodil pri drugih glasbenikih: I Shot The Sheriff pri Bobu Marleyu ter Cocaine in After Midnight pri J.J. Caleu.

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Eric Clapton / vir flic.kr/p/FospW - thumbnail

Eric Clapton / vir flic.kr/p/FospW