v rubriki glasba:
.. / / / 02.03.2005

Corkscrew ne poživajo

Pleme Corkscrew maja končno odhaja v studio, kjer bodo svojo odrsko manifestacijo skušali na najboljši možni način prenesti na digitalni zapis, ki ga njihovi najbolj zvesti oboževalci čakajo že dolgo, dolgo časa.

Corkscrew so bili v preteklih treh letih zelo aktivno, saj so poleg neprestanega koncertiranja, ki je zanje izredno naporno, resno sodelovali na natečajih in festivalih po Sloveniji in tujini - Rock Otočec 2002, maratonci Radia Študent 2003, zmagovalci natečaja Rockajada 2004 in peto mesto na lanskoletnem Newcomer 2004 v Grazu, kjer so prejeli tudi nagrado za najboljšega bobnarja.

V tem času so se Corkscrew iz trdega minimalističnega jedra razvili v pravo urbano pleme, ki mu v Sloveniji ni para. Brez medijskih trikov in podpore založbe ali managementa so trdo garali na živih nastopih in izoblikovali samosvoj glasbeni stil, ki ga odlikujejo izvrstna glasba, zanimiva besedila, v slovenskem prostoru nezamenljiv odrski nastop in vokal - vse to zadnje čase nosi definicijo nedifiniranega tranceoidnega corkscrew metala.

V mesecu aprilu koncertov ne bo manjkalo, natančen spored boste našli na spletni strani Corkscrew, vsekakor pa je treba omeniti, da bodo pred njimi nastopali še Billy the kid, ki jo tvorijo trije člani Corkscrew - skrivnostni Grega, pevec, ki se je kot zadnji pridružil Corkscrew in ki je še obogatil izrazito vokalno moč skupine ter bobnar Skinner in basist Stockson.

Pred nami je nadvse zanimivo leto 2005, ki ga bodo najprej s koncerti in nato še s težko pričakovanim prvencem zagotovo zaznamovali Corkscrew - zato ne spreglejte, ne preslišite in povejte naprej, da bodo tudi drugi slišali neslišano in videli nevideno.

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

Corkscrew - thumbnail

Corkscrew