v rubriki glasba:
.. / / / 09.07.2004

Corkscrew pripravljajo zdrav napad na slovensko glasbo

Kamniški Corkscrew seveda niso novo ime na domači glasbeni sceni, prav veliko prostora pa jim do tega trenutka tudi še nismo namenili. Popravljamo krivico... v naslednjih vrsticah si preberite nekaj o zgodovini in prihodnosti Corkscrew?

Corkscrew so nastali v začetku tega tisočletja in čeprav v Kamniku ni več prav nobenega razumevanja za mladinske (sub)kulturne dejavnosti, so vztrajali pri svojem in se borili. Kljub temu, da je skupina mlada, pa tega ni mogoče trditi za člane (Skinner za bobni, Burger za mikrofonom, Zoko in Roberto na kitari in Stockson na basu). Ob glasbenikih so ob skupini še Miha, ki skrbi za ton, Simon skrbi za poslikave, Phantom pa za besedila.

Kalili so se v punk-rock zasedbi Not, se zabavali v Regrat in se učili žanrske pestrosti v Buwale 9, koncertno kilometrino so nabirali pri Arche, se učili destrukcije pri skupini Macola, zagotovo pa je bila za njihovo glasbeno pot najpomembnejša skupina KAOS d.o.o., ki so nasledili crossover Ego Malfunction in Skytower, dihali skupaj s Cancel in utrli pot prihodnjim nu-metal skupinam.

In čeprav bi bilo danes moč glasbeni izraz Corkscrew najlažje opredeliti prav kot nu-metal, se od njega v nekaterih stvareh vendarle ločijo. V svojo glasbo vpletajo nekaj več žanrov in posledično tudi raznolikosti, petje ni le prazno govorjenje, temveč predvsem energično izražanje občutenj.

Ne smemo spregledati, da so lansko leto sodelovali na Klubskem maratonu Radia Študent 2003, ob zmagoslavju naio ssaion v Grazu na natečaju Newcomer 04 smo spregledali njihovo ravno tako odlično peto mesto in nagrado za najboljšega bobnarja, letos pa so zmagali v Vodicah na festivalnem natečaju Rockajada 2004.

V septembru bodo z Mitjo Okornom in Vladanom Jankovičem posneli videospot za skladbo One fit seizes all, omeniti pa je treba tudi sodelovanje s frontmanom zasedbe God Scard Nickyjem, ki je prispeval vokal v skladbi Suspended animation analysis, sodelovanje med skupinama pa se poglablja in raste.

Corkscrew so v poplavi klišejskih in predvidljivih skupin za Slovenijo vsekakor poživitev, o čemer pričajo tudi izvrstno obiskani koncerti, ki so vedno nabiti z energijo in upajmo, da bomo kmalu dočakali tudi njihov prvenec.

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.