v rubriki glasba:
.. / / / 18.07.2001

Dylanov novi album zaenkrat brez hitov

Love and Theft je naslov novega albuma, ki ga bo že legendarni folk/rock glasbenik izdal jeseni, natančneje 11. septembra. Album bo vseboval 12 novih skladb, ki jih je Dylan posnel s svojim koncertnim bendom in mnogimi priznanimi glasbeniki.

Na albumu boste lahko našli tudi Things Have Changed, ki je Dylanu letos prinesla Oscarja in Zlati globus, pa tudi duet s Sheryl Crow, ki nosi naslov Mississippi. Ploščo je kot že rečeno posnel skupaj s koncertnim bendom v zasedbi Charlie Sexton (kitara), Tony Garnier (bas) in Larry Campbell (multi-instrumentalist), na plošči pa je med drugim gostoval še legendarni teksaški klaviaturist Augie Myers.

Love and Theft je Dylanov 43-ti album in prvi po Time Out Of Mind, ki ga je šestdesetletnik izdal pred štirimi leti in zanj dobil kar tri Grammy-e. Dylan je za USA Today povedal, da je album podobnen izdaji 'greatest hits', "vendar je brez hitov - vsaj zaenkrat."

Dylan je še dodal, da so "pesmi variacije 12-taktne lestvice, dopolnjene z bluesovskimi melodijami. Zvok je elektrificiran, teksti pa so razvrščeni tako, da se držijo skupaj."

Seznam pesmi pa je sledeč:
Tweedle Dee and Tweedle Dum
Mississippi
Summer Days
Bye and Bye
Lonesome Day Blues
Floater
Highwater (for Charlie Patton)
Moonlight
Honest With Me
Po' Boy
Cry Awhile

Vir in foto: bobdylan.com

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Dylan - thumbnail

Dylan