v rubriki glasba:
.. / / / 01.09.2004

Elvis Jackson in Psycho-Path aktivni tudi onstran meja

Ska rock zasedba Elvis Jackson in noise rockerji Psycho-Path sta redki, če ne celo edini (ob Laibach, seveda) slovenski zasedbi, ki ogromno nastopata tudi onstran naših meja, še posebej toplo pa so sprejeti v nemško govorečih deželah...

Elvis Jackson bodo 6. septembra izdali ploščo Summer Edition (recenzija na naših straneh v prihodnjih dneh) na tržišču Avstrije, Nemčije in Švice, kasneje pa bo distribuiran tudi na druga evropska tržišča, za to mednarodno izdajo pa bo poskrbela neodvisna nemška založba Elmo/Grover Rec.

Ob vseh skladbah bosta na Summer Edition dodana še videospota za skladbi You and I ter Get Up!, v omejeni nakladi pa bo izšel tudi poseben vinilni single, kjer bo moč slišati uspešnici You and I ter Market Sweets in še neizdano živo verzijo skladbe Dreams.

Že sredi septembra se bodo Elvis Jackson podali na 22-dnevno Smells like Summer Tour 2004 turnejo po klubih v Nemčiji, Avstriji in Švici, novembra pa jih bo spoznala tudi ostala Evropa. In glede na visoko raven njihovih živih nastopov, so prepričani, da si jih bodo tudi zapomnili.

No, tudi Psycho-Path pridno prodirajo izven Slovenije, saj so po evropski izdaji Desinvolture dočakali še izdajo svoje zadnje plošče v ZDA in tako so ena redkih slovenskih skupin, katere plošče je moč kupiti kjerkoli na svetu.

V drugi polovici septembra bodo tudi oni odrinili na evropsko klubsko turnejo, spoznali pa jih bodo v Nemčiji, deželah Beneluksa, v Avstriji in celo v šestih britanskih klubih. Tudi Psycho-Path so seveda že znani onstran slovenskih meja, saj po tujini najbrž nastopajo več kot doma?! Za vse izčrpnejše informacije obiščite domače strani skupin ali pa stran Rock Vibea.

Foto (c) Marko Cokan

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

Elvis Jackson v Kljubu (foto Marko Cokan) - thumbnail

Elvis Jackson v Kljubu (foto Marko Cokan)