v rubriki glasba:
.. / / / 05.01.2001

Elvis Jackson se vračajo.

Pred novim letom je po napornem delu luč sveta ugledal novi CD Elvis Jackson Go Home and Practice, tako da je na novoletno jutro marsikoga razveselil in mu privabil nasmeh na ustnice pod praznično okrašeno jelko. Kaj se torej skriva za ličnim, na nakovalu Kladiva nostalgično oblikovanim ovitkom?

Je druga "uradna" plošča po treh letih delovanja (za prvencem Move your feet it's 1.00 a.m.), vmes pa ste jih lahko našli na kopici kompilacij in split izdajah od Evrope do Južne Amerike. Ploščo so ponovno izdali za primorski Rock 'n' Roll, snemanje se je odvijalo v studiu na Metelkovi, za izdatno distribucijo in medijsko podporo pa poleg Rock vibe-a skrbi še Nika. Za prvi hit singel Hawaiian Club v obliki video spota, ki se je valil širom slovenskega video lestvovja, so se potili v družbi znancev in pod taktirko Vena Jemeršiča po ulicah primorske prestolnice.

Zvok in produkcija, tako kot celotna plošča, sta še boljša kot pri prvi, se pravi, da vztrajno napredujejo in nabirajo izkušnje. Če je bila prejšnja plošča bolj skapunk celota z izleti v reggae in metal vode, pri tej reggae in metal zavzemata enakovreden delež s punk rockom, s katerim se neutrudno prekrivata in mešata. Seveda pa ne manjka tudi velike mere zaj*bancije, pa še kakšnih predelav, akustičnih vložkov in eksotičnih inštrumentov.

Seveda ni vse, da ploščo pogledamo in preposlušamo le površinsko, saj je v besedilih marsikatero prevečkrat prezrto življenjsko sporočilo. Nekaj pesmi se bo dalo zaslediti tudi v novem slovenskem filmu Jezni. Do njegovega izida poslušajte Smoke the Terb, Terrible Night in Ni več poti nazaj (v slovenščino prirejen potencialni hit Be yourself (poleg kopice drugih seveda)). Za vse, ki vam bo plošča všeč, ali pa vas zanima, za kaj sploh gre: obvezna preverba v živo vas gotovo ne bo razočarala.

Elvis Jackson: Go Home And Practise
(leto izdaje: 2000; založba Rock 'n Roll; distribucija Nika). Trenutno v tej zvrsti plošča nima resne konkurence, tako si po mojem mnenju zasluži najvišjo oceno (vse štiri črke):
Ocena: 5

Domen Repnik - avatar

Domen Repnik

Redaktor ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 123 člankov.