v rubriki glasba:
.. / / / 11.09.2001

Melissa Etheridge: Skin

Ameriška rokerica Melissa Etheridge, ki je že pred leti priznala, da so ji bolj kot fantje pri srcu punce in da bi jo v posteljo lahko spravil le Brad Pitt, je pred kratkim izdala svoj sedmi album z naslovom Skin.

Ta je prvi po Melissini ločitvi od dolgoletne partnerice Julie, zato na njem razumljivo prepeva o ljubezni, bolečini in vsem kar sodi zraven. Na plošči je deset avtorskih skladb, Melissa pa je tokrat prvič sama odigrale vse kitare, nekatere skladbe pa še dodatno podprla z nepogrešljivimi orglicami.

Seveda je v ospredju zopet prepoznavno kričeč "levinjin" (kot nekateri kličejo Melisso) vokal. Skladbe spremlja močan čustven naboj, ko se pevka skozi besedila poskuša sprijazniti z izgubo ljubezni in se ponovno postaviti "na svoje noge". "Moje srce je izdajalec!" pravi v skladbi Down to One, v Please Forgive Me poskuša najti razloge za svojo nesrečo, v The Prison blesti na orglicah ...

Svojim fanom se je Melissa tokrat odprla bolj kot kdajkoli prej in ti bodo z albumom gotovo zadovoljni, pa čeprav na njem ni udarnih štiklov, ki so v preteklosti postale njene največje uspešnice (Bring Me Some Water, I Am The Only One, Heavy, Your Little Secret?).

Melissa Etheridge: Skin
(leto izdaje 2001; založba Island, distribucija Multimedia records)
Ocena: 3

Jure Plahutnik - avatar

Jure Plahutnik

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 28.04.2000 na ŽVPL-u skupaj objavil 16 člankov.

Melissa Etheridge: Skin - thumbnail

Melissa Etheridge: Skin