v rubriki glasba:
.. / / / 12.09.2001

Id in Macy Gray

Pevka s čokoladnim glasom, ki pomirja živce bo 18. septembra izdala svoj drugi album z naslovom Id. Mogoče bo Macy še enkrat dokazala, da Žiga Freud ni za v staro šaro. Prvenec Oh How Life Is je Macy izdala leta 1999, po večletnem spletu okoliščin, kot pravi sama. Svojo kariero je namreč začela z nadomeščanjem pevke v jazz bendu.

Macy Gray pa ni Macy Gray celo življenje. Očitno Natalie Mcintyre ni bilo dovolj ušesom všečno, da bi si zaslužilo pobrati prestižni Grammy za komad I Try.Mala Macy je svoj posebni glas skrivala vse do kolidža, medtem pa je pridno igrala piano.

Pevka, katere imidž spominja na funky dive sedemdesetih let s svojo čudovito in neukročeno afro čupo pošilja nov album v naše preljube trgovine. V intervjuju za VH1 je razložila ves izvir in pomen omenjenega naslova in samega albuma. Id je po očetu psihoanalize Sigmundu Freudu namreč tisti del človekove psihe, ki je najbolj neukročen in divji.

Saj veste sexy filing in potreba po zadoščenju. Kakorkoli, Id je tak kot ona sama, pravi Grayeva. Nepremišljen, grob in vedno z dosegom roke na gumbu sprostitve. Mešanica klasičnega soula, funka, hip-hopa, rocka in disca. Ko-producent Dary Swann in kopica gostov, med njimi Erykah Badu, John Frusciante ( Red Hot Chili Pepper's), b>The Roots...

Čokoladi se je težko upreti.

Id:
1. Relating To a Psychopath
2. Boo
3. Walking On Water
4. Sexual Revolution
5. Hey Young World Part II
6. Sweet Baby
7. Harry
8. Gimme All Your Lovin' or I Will Kill You
9. Don't Come Around
10. My Nutmeg Phantasy
11. Freak Like Me
12. Oblivion
13. Blowin' Up Your Speakers
14. Shed

Povezave:
www.macygray.com

Alenka Lahajnar - avatar

Alenka Lahajnar

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 77 člankov.

Razvrat - thumbnail

Razvrat