v rubriki glasba:
.. / / / 10.06.2002

Joe Cocker na turneji

Ostareli rocker Joe Cocker se po poročanju televizijske družbe Sky odpravlja na koncertno turnejo. Cocker je prejšnji mesec izdal novi album Respect Yourself, s katerega hita You Can't Have My Heart in Never Tear Us Apart (sicer uspešnica skupine INXS) lahko že poslušate na naših radijskih postajah.

To je Cockerjeva prva turneja po šestih letih, 58-letni pevec iz Sheffielda pa je turnejo začel že prejšnji teden v Veliki Britaniji. Kot poroča spletna stran PollStar.com se je turneja že preselila na celinski del Evrope, na zgoraj omenjeni spletni strani pa si lahko pogledate tudi vse datume turneje.

Joe Cocker je svojo kariero začel že leta '61 v domačem Sheffieldu, kjer je nastopal po raznih pubih in klubih. Leta '68 pa je s skupino Grease Band posnel priredbo Beatlesov With a Little Help From My Friends, leto kasneje izdal istoimenski album in nastopil na Woodstocku pred 500.000 obiskovalci legendarnega festivala. Skozi več kot tri desetletja trajajočo kariero se je Cocker proslavil kot odličen izvajalec (in redko avtor) pesmi kot so: Unchain My Heart, Feelin' Alright, You Are So Beautiful, You Can Leave Your Hat On, Up Where We Belong in mnoge druge.

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Joe Cocker - thumbnail

Joe Cocker