v rubriki glasba:
.. / / / 17.02.2001

Klemen Klemen: Trnow Stajl

Končno smo priče še enemu izmed redkih slovenskih hip hop izdelkov. Klemen Klemen ali "the-guy's-so-nice-they-named-him-twice", ki ga ljubitelji rap-a poznajo po sodelovanja s Pasjim kartelom in starosto slovenskega funka Ali-Enom, nas je presenetil z CD-jčkom, katerega se ne bi branili tudi največji mojstri te obrti. From coast to coast, okrog sveta.

Ja, če še ne veste, je tudi slovenska prestolnica veliko mesto z bolj ali manj prijaznimi predeli in eden izmed njih je tudi south-side-of-tha-mothafuckin'-Ljubljana ali po domače Trnovo. Saj veste, to je tam, kjer stoji tista znamenita cerkvica. To je kraj navdiha našega Klemena, ki nam v svojih peharskih hitrojezičnostih pove marsikatero prigodo, od bežanja pred kriminalisti, vožnje v starem Fičku, do pohaških pohodov in dogodkov, zapisanih v mračni preteklosti. Neverjetno, vendar resnično, Klemen se pokaže tudi v vlogi čustvenega fanta in nam razkrije zgodbo o svoji veliki ljubezni, Nataši iz Depale vasi, seveda ob izvrstni glasbeni podlagi Pissmejkerjov. Briljantno!

Sicer pa je Klemen avtor vseh besedil, aranžmajev in glasbe, le spremljavo za komad Baraba si je izposodil pri jugo rokerju Bajagi. Ne smemo pa seveda pozabiti tudi na korektno izvedeno producentsko delo Iztoka Turka, izvrstnih skrečov Simona Stojko - Falka (keep on doin it!) in udarnih rim Trnowskih širokohlačnezev, predvsem Satana, Klemenovega kuharskega kompanjona.

Trnow stajl je žanrsko široko zastavljena plata, polna duhovitih, pa tudi globokih rim, na kateri se najde komad za vsakega Slovenca. Upam le, da bo ta zgoščenka dovolj velik zagon za ostale slovenske hip hoperje, da bi bili v bližnji prihodnosti deležni še česa podobnega (Pižama, kva se čakaš???). Če pa vas pot kdaj zanese v Trnow, se ustavite v KUD-u (predvsem poleti, ko se dogaja Trnfest, op. u.) ali pa v James Deanu. In če boste tam dovolj dolgo, boste skoraj gotovo srečali Klemena in njegove prijatelje. Toda pozor! Takrat dvakrat preverite, če je denarnica še v vašem žepu ;-)

Foto: (c) Simon Stojko Falk

Klemen Klemen: Trnow Stajl
(leto izdaje: 2000; založba Nika records; distribucija Nika) si je s svojim Keš p**kami, The Neralić story, Za vse tiste in ostalimi hip hop epi priboril vse štiri zvezde/črke ŽVPL-a.
Ocena: 5

SpretanaaaaaneSpretanaaaaane je novi dopisnik ŽVPL-a za glasbo, sicer je doma s Kranaaaaane (beri: Kranja) in šteka pa musko od A do Ž (op. u.).

KlemenKlemen u Trnowmu - thumbnail

KlemenKlemen u Trnowmu