v rubriki glasba:
.. / / / 05.07.2003

Linkin Park: Meteora

Nu - metalski nažigači, ki slišijo na ime Linkin Park so pred kratkim izdali svoj drugi studijski album Meteora (no, tretji, če štejemo še zmiksani Re:Animation) in se skoraj v trenutku zavihteli na vrh lestvice najbolj prodajanih albumov v Združenih državah. Po mega uspešnem debiju z albumom Hybrid Theory to pravzaprav ni nič čudnega. Pa vendar se mi pri tem dejstvu vsiljuje legendarni stavek gospoda Gustinčiča: "Zakaj??? Tega ne vemo."

Hybrid Theory, drugi del - The Saga Continues. Nad tem bodo fani verjetno navdušeni, vsi ostali pa bodo ostali precej hladni. Zadeva se namreč obupno ponavlja in četudi je platka neverjetno kratka, se vam zdi, kot da preteče cela večnost, preden se odvrti tisti težko pričakovani zadnji komad.

In če je Re:Animation ponudila zanimiv tvist in prijeten feeling ugodja nekje v vašem zatilju in mogoče tudi kako smernico, kako naprej, Meteora ponuja samo še ožemanje adolescentne mladine s preizkušeno zmagovalno formulo. Nekako tako kot hollywoodski filmarji, ko po uspehu prvega filma posnamejo še trilijon nadaljevanj in v vsakem prodajajo eno in isto foro do onemoglosti. (še pomnite debilne in infatilne Policijske akademije).

Ob vsem tem se kar samo ponudi vprašanje ali nu - metal počasi izgublja svoj zalet in zagon? Na žalost ali pa na srečo (kakor za koga :-)) verjetno ne, saj je po Hybrid Theory zraslo milijon bendov s podobnimi nu zasnovami in tudi po uspehu Meteore bo takih dogodkov še kar nekaj.

Gregor Zalaznik - avatar

Gregor Zalaznik

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 15.06.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 233 člankov.

Linkin Park - thumbnail

Linkin Park