v rubriki glasba:
.. / / / 06.01.2001

Tinkara: In sta šla

Nova pesem Tinkare Kovač nosi naslov In sta šla in je prvi izdelek z novega albuma primorske pevke, ki je lani poleg Siddhartovcev kraljevala na prireditvi slovenske glasbene industrije Zlatih Petelinih in več kot presenetila.

Pesem "In sta šla" je prva pesem s Tinkarinega novega albuma, ki bo izšel konec februarja pri založbi Dallas records. Glasbo in aranžma sta napisala Dejan Radičevič in Miha Šalehar, besedilo pa Zvezdan Martič. Pesem je v studiu Tivoli posnel in sproduciral Dejan Radičevič.

"In sta šla" je napoved novega, nekoliko spremenjenega sloga Tinkarinih pesmi. Gre za sodoben rock z izrazitimi kitarami in elektronskimi vložki. Tinkarina interpretacija je prepričljiva, pokazala pa je tudi nekaj novih prijemov, ki jih na dosedanjih albumih še nismo slišali.

Ambiciozna ekipa napoveduje projekt, o katerem se bo še dolgo govorilo. Na slovenskem tržišču lahko nov album pričakujemo konec februarja 2001. Kot napoved in pokušina drugačne glasbe, bo prvi singel javnosti predstavljen takoj po novem letu. Poleg nekaterih že znanih imen na albumu sodeluje kar nekaj novih avtorjev in glasbenikov. V večji meri, kot smo bili navajeni, je avtorsko udeležena tudi Tinkara, saj je za kar nekaj pesmi napisala glasbo in aranžma, nekaj pa je njenih v celoti, vključno z besedilom.

Vse o Tinkari pa si lahko ogledate tudi na njeni spletni strani

Vir: Dallas Records

Foto: (c) Tinkara.com

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.