v rubriki glasba:
.. / / / 23.01.2002

Mariah Carey izgubila službo

Založba EMI je danes sporočila, da je njihova aprilska pridobitev, megazvezdnica Mariah Carey dobila nogo. Brez panike, ne bo še bankrotirala, saj je dobila kar čedno odpravnino, govorimo o 28 mio $, kar pa ni ravno drobiž, mar ne.

Prenehanje sodelovanja z ameriško zvezdnico je začetek EMI-jevega zniževanja stroškov, saj Careyeva z zadnjo ploščo Glitter ni dosegla zadovoljivih uspehov, prodala se je le v dvomilijonski nakladi. Aprila lani je Mariah namreč podpisala kar 17 milijonov dolarjev "težko" pogodbo, poleg tega pa bi za vsak album dobila še megalomanskih 25 mio $.

Po odhodu enega od direktorjev EMI - Kena Berrya, ki je bil zaradi omenjenega podpisa z Mariah močno okregan - sta se EMI in z njo njihova založba Virgin počasi začeli razhajati s Keričevo. Mariah, sicer bivša žena šefa glasbenega oddelka korporacije Sony - Tommy Mottola, ki jo je odkril kot natakarico pred 13. leti, se je lani borila z živčnimi zlomi, ki so polnili naslovnice medijev po vsem svetu, višji prodaji pa ni pripomogla moto pot k ameriškim vojakom na Kosovo.

Povezave:
www.mariahcarey.com

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Mariah Carey - thumbnail

Mariah Carey