v rubriki glasba:
.. / / / 03.01.2004

Novice iz oranžne dežele

V teh prednovoletnih dneh nam je z obilo novicami in drobnimi presenečenji postregla tudi prikupna Primorka Tinkara Kovač, ki tudi onstran naših meja zelo intenzivno predstavlja svoj zadnji studijski izdelek O-range.

Na televizijskih zaslonih pa tudi na radijskih postajah se je zelo dobro prijel tretji singl Kjer ste vi (Kaj tu dogaja?), v kateri lahko slišite tudi zvoke sitarja, zanimiv videospot pa je bil posnet v enem od italijanskih astronavtskih observatorijev.

18. decembra je Tinkara s svojo novo skupino v milanskem prestižnem klubu La Casa 139 častno zaključila prireditev AcusticaMente in naletela na izjemen odziv italijanskih novinarjev, diskografskih hiš, časopisov in seveda tudi poslušalstva.

Angleška različica prejšnje uspešnice Še tam ne z naslovom Reason why pa je bila licenčno objavljena na turškem kompilacijskem albumu Megahit in se je kot taka uvrstila med deset finalistov s celega sveta v kategoriji Pop/Top 40 prestižnega mednarodnega tekmovanja avtorjev in tekstopiscev ISC - International Songwriting Competition.

Prijavilo se je prek 11 000 skladb iz šestdesetih držav, v zares strokovni žiriji pa med drugimi sedijo tudi BB King, Pat Metheney, Rob Thomas, Paul Oakenfold in še vrsta znanih imen. Zmagovalci posameznih kategorij bodo znani v januarju 2004, na spletni strani tekmovanja pa lahko pripomorete k temu, da bo Tinkara morda osvojila tudi nagrado People's choice.

V nezadržno prihajajočem letu bo Tinkara zelo verjetno uvrščena tudi na kompilacijski album ob vstopu novih držav v Evropsko unijo založbe EMI. Tinkarini skladbi Med zemljo in zrakom bodo med drugimi s svojimi mojstrovinami delali družbo Mike Oldfield, Sinead O'Connor, Roxette in Madredeus.

Seveda je potrebno nekaj zapisati tudi o zanimivem koncertnem dogodku, ki se bo 24. 1. 2004 zgodil v portoroškem Avditoriju in ki ga je Tinkara poimenovala O-range Jam. K sodelovanju je Tinkara povabila mlade flavtiste in flavtistke, ki bi želeli z njo zaigrati na velikem odru na resnično velikem in zanimivem ter bržkone tudi nekoliko nepredvidljivem koncertu.

Za vse obširnejše informacije, pa tudi številne novosti, ki jih vsakodnevno zelo težko spremljamo, pa obiščite dobro urejeno in zelo ažurno Tinkarino spletno stran.

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

Tinkara Kovac (foto Ricet Klajdrman) - thumbnail

Tinkara Kovac (foto Ricet Klajdrman)