v rubriki glasba:
.. / / / 14.04.2003

P. Diddy se bo poizkusil v bluesu

Hja, Sean "P. Diddy" Combs se seli v blues vode. Nič več hip-hopa, zdej samo bluz, bluz in še enkrat bluz. Da ne bo pomote: P. Diddy se bo septembra "preselil" v Mississippi, kjer se bo začelo snemanje filma o Robertu Johnsonu, legendarnemu blues pevcu, v katerem bo igral glavno vlogo zgoraj omenjenega legendarnega bluzerja.

Film Love in Vain v produkciji HBO films bo tako govoril o pretresljivi življenski zgodbi kralja delta-bluesa, glasbenika, ki je v svoji "kratki" karieri posnel le 29 pesmi - umrl je pri sedemindvajsetih, ko ga je zastrupil ljubosumni mož neke ženske, s katero naj bi Robert "nekaj imel".

No med pesmimi Roberta Johnsona tudi legendarne Crossroads, I Believe I'll Dust My Broom, Sweet Home Chicago, Terraplane Blues, Love in Vain, s katerimi je vplival na plejado rock/blues glasbenikov kot so Muddy Waters, Ellmore James, Cream, Peter Green, Rolling Stones, Led Zeppelin in drugi.

Življenjska zgodba Roberta Johnsona je bila dolgo uganka, šele leta 1988 je Peter Guralnick izdal knjigo Searching for Robert Johnson, ki velja za najbolj točno biografijo legendarnega blueserja. Več o življenju in delu najdete na AllMusic.com, RollingStone.com, Rockhall.com (P.S.: Robert Johnson je bil med prvimi glasbenimi v Rock and roll hall of fame!).

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Robert Johnson - thumbnail

Robert Johnson