v rubriki glasba:
.. / / / 10.06.2010 10:58

Slovenski glasbeniki na festivalu Exit 2010!

Enajsti festival Exit bo potekal med 8. in 11. julijem na magični Petrovaradinski trdnjavi v Novem Sadu. Obiskovalci se lahko tudi letos nadejajo nastopov najbolj priznanih glasbenikov na svetu in festivalske družbe iz vseh koncev sveta. Slovenski glasbeniki, ki bodo letos nastopili na tem osrednjem evropskem glasbenem festivalu, so:

  • TIDE (Fusion)
  • G.U.B.(Explosive)
  • SWEET SORROW (Explosive)
  • E.B.KING VS. DULI (Elektrana)
  • MATHEW HOAG (Dance Arena)
  • [ulist]

Elvis Jackson:

Tovrstnih povabil smo vedno zelo veseli, saj za nas poletni festivali prispevajo pomemben delež k promociji našega albuma. Velikih festivalov se običajno udeležuje tudi veliko število ljudi, kar za glasbenike pomeni poseben izziv ter enkratno doživetje. Z Exit festivalom pa smo na nek način povezani že vrsto let, saj tam nastopamo že tretjič. Letošnji nastop bo za nas še posebej zanimiv, saj prvič nastopamo na tamkajšnjem »zloglasnem« glavnem odru, ki si ga bomo tokrat delili z velikimi, svetovno znanimi izvajalci, kot so The Chemical Brothers, Bad Brains, LCD Sound System, Pendulum Live in za nas še posebej spoštovanja vrednimi Faith No More. Občinstvo v Srbiji zelo cenimo, saj smo bili v preteklosti vedno deležni odličnega odziva ter se tam vedno dobro počutili. Skratka, nestrpno pričakujemo Exit festival, ki je gotovo eden najboljših festivalov na evropskih tleh.

Tide:

Veseli smo, da se ponovno vračamo na Exit, ki je po našem mnenju eden izmed uveljavljenih evropskih festivalov, kjer je vedno dobro vzdušje. Verjamemo, da se bomo imeli tudi to leto super, smo pa tudi v pričakovanju odziva obiskovalcev, saj bomo letos predstavili material iz naše tretje plošče Regeneration, ki je izšla tudi v evropskih državah.

Dnevno festival obišče približno 50.000 glasbenih navdušencev, o nepozabni atmosferi festivala Exit pa so v preteklosti poročali najvplivnejši svetovni mediji. Ameriška televizijska postaja CNN je Exit lani uvrstila med 12 najboljših festivalov na svetu. Navdušenje nad festivalom pa je z javnostjo delil tudi Pete Tong. Njegovo oddajo „Essential Mix“ na BBC Radio 1 redno spremlja več kot deset milijonov poslušalcev po vsem svetu. Tong je Exitovo Dance Areno označil kot „najboljše DJ prizorišče na svetu na enem najboljših svetovnih festivalov!“

Exit 2010 bo sicer potekal med 8. in 11. julijem na Petrovaradinski trdnjavi v Novem Sadu, kjer se bodo zbrali najbolj priznani glasbeniki svetovne scene in obiskovalci iz vseh koncev sveta. Poznan po svojem neverjetnem vzdušju, eni najboljših Dance Aren na svetu in vrhunski lokaciji, bo Exit obiskovalcem ponudil najboljši poletni žur in nepozabne nastope več kot 600 izvajalcev na več kot 20 festivalskih odrih.
Nastopajo: The Chemical Brothers, Faith No More, Mika, Missy Elliott, Placebo,
David Guetta, LCD Soundsystem, Pendulum Live, Röyksopp Ricardo Villalobos, Behemoth, Crystal Castles, The Exploited, Klaxons, Suicidal Tendencies…
(podroben seznam nastopajočih preverite na www.exitfest.org)

V agenciji Supra Travel opozarjajo, da so edino pooblaščeno prodajno mesto festivala Exit v Sloveniji. Kupcem vstopnic v Sloveniji svetujejo, naj bodo pozorni na preprodajalce in nepooblaščene posrednike, saj so regularne vstopnice vezane na osebne podatke kupca in samo s takšnimi bo mogoče vstopiti na festival.
Poleg vstopnic za festival in opcij prevoza vam Supra Travel ponuja tudi največjo izbiro namestitev med festivalom Exit 2010 po najugodnejših cenah. Izberite svojo namestitev v hostlu ali kakovostnem hotelu.

Več informacij na www.exitfest.org in www.supratravel.si!

Uredništvo ŽVPL - avatar

Uredništvo ŽVPL

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 09.04.2000 na ŽVPL-u skupaj objavil 79 člankov.

Exit festival 2010 - thumbnail

Exit festival 2010