v rubriki glasba:
.. / / / 21.03.2002

Kaj dogaja na Triglavu?

Za vse tiste s praznimi žepi in trzajočimi nogami se je začelo žetveno obdobje - včeraj so v Orto klubu žgoleli D.D.V. in Flegmatiki, danes pa takisto v Ortotu žgejo krosoverjanci D-fact. Toliko o promociji, kaj pa kompeticija? Natečaj Kdo bo osvojil TriGlav? je že odvrgel povoje, prejšnji teden so slavili koroški hard-core hoperji C.R.A.S.H., ta teden so se v priljubljenosti merili Anavrin, Terapija in D.D.V. Prvi in slednji so se uvrstili v naslednji krog.

Večere vodi vaša omiljena Jadranka, ki je za potrebe "seznanjenja publike, kako uspeti v šou biznisu" povabila na oder pevca skupine Botri. To, da je treba zaupati vase in v svoje delo, že vemo. Deja vu. Sarkastičnost izjave je bušnila na plano, ko je gospod Boter naznanil, da je njegove pevske kariere v skupini nepreklicno konec. Zaradi nezaupanja vase. Zaradi neuglašenosti v skupini. Zaradi avtističnega odnosa do dela. Zanimivo. Kdo se je bolj osmešil, politi don Corleone na odru, ali povezovalska moč?

Ostaja še vprašanje, kdo zadošča kriteriju podeljevanja nasvetov garažnim bendom? Ekskomunikacijski boter že ne.

Dejstvo, da nadaljni izbor v polfinale določa nekakšen potenciometer glasnosti publike, nam je že znano. Prav ste uganili, prioriteto ima tisti, ki povabi več grupies, ki vreščijo pred odrom in podeljujejo glasove po internetu. Po drugi strani pa je bilo prav srce božajoče opazovati dvignjene ude, ki so se predajali kaotičnemu ritualu. Po dolgem času smo deležni brezplačnih iger in novih obrazov in kar je najbolj važno-še enega natečaja za neuveljaljene bende.

Res, da kaj novega ni bilo slišati, kaj šele v kakem vzkliku trganja gat in podobnih metaforičnih namigov. Mogoče bo potrebno za začetek obleči tesnejše gate, da se prej raztrgajo.

Alenka Lahajnar - avatar

Alenka Lahajnar

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 77 člankov.

DDV - thumbnail

DDV