v rubriki glasba:
.. / / / 19.10.2001

Superheroji v akciji

Novica, ki bo pretresla možgane. Superheroji Zmelkoow se bodo naslednji teden v živo pojavili, pokazali in popevali v Sloveniji. Res je sicer, da se običajno superheroji pojavijo samo na prizoriščih večjih ali manjših katastrof, tokrat pa bodo katastrofo zganjali kar sami. To jim bo omogočilo neodvisno (in z vsemi dotičnimi pravilniki superherojev skladno) pojavljanje pred Big-Bangovimi trgovinami širom dežele zelja in klobas.

Ne zamudite katastrofe

Le ta se bo dogajala na krajih, ob datumih pri urah, kot sledi. V:
Kopru: 23.10. ob 13h
Kranju: 23.10. ob 18h
Murski Soboti: 24.10. ob 13h
Celju: 24.10. ob 16h
Velenju: 24.10. 18h....
Novem mestu: 27.10 ob 10h
Ljubljani -BTC: 27.10 ob 12h

Glavni odbor vrhovnega sveta superherojev je naknadno prejel še štiri kandidature za beatifikacijo v status superheroja. Gre za enega španskega borca, enega finskega borca, enega starogrškega rokoborca in dopolnejeno vlogo Giannija Rijaviča. Wonderwoman že lob(otom)ira.

Digitalno jajce ali nova plošča

Svet Zemlja je pretresla vest, da veliki ptič Zmelkoow ni po nepotrebnem sedel v smuk pozi. Zvalil je digitalno jajce, ki ga je ponesreči povozil bager, ki ga je upravljal domnevno vinjeni B. Č. in ga tako sploščil v digitalno ploščo. Na kraj sreče je prva prispela založba Nika Records, ki je ploščo izdala 8. oktobra letos. Gre za šesto digitalko supergrupe Zmelkoow, nosi pa naslov Superheroji v akciji.

Med 13 komadi na plošči je vsaj 12 gotovih megahitov in vsaj 6 gotovih gigahitov, jasno pa, da so to le skromne ocene. Vsi, ki so doslej ploščo slišali, so padli v ekstazo. Priznani danski seksolog dr. Joergan Olfanson je v svoji raziskavi prišel do ugotovitve, da ženske ob poslušanju omenjene plošče doživijo do 48% več orgazmov, menda pa ta glasba zdravi tudi plešavost, obrabo jeter in slabe ocene v šoli. Priporoča sindikat superherojev in Boris Jeltsin.

Jubilejni (super) videospot

Superskupina Zmelkoow je v soboto, 6. 10. 2001, na sv. Bruna dan posnela svoj jubilejni, 10. in hkrati daleč najdražji video v svoji karieri. Končni obračun sicer še ni bil narejen, vendar se šušlja o 75.000 DEM (brez DDV)! Levji delež proračuna je šel za pijačo, nekaj malega pa je dobil tudi superrežiser Franci Slak. Video bo promoviral prvi single z novega digitalnega ploščka Superheroji v akciji, ki je praktično pošel že pred izidom.

Zgodba je postavljena v zlato obdobje divjega zahoda, ko so kavboji še držali zakon v svojih rokah in še ni bilo varuha človekovih pravic, ki bi branil nemočne kelnarce pred barbarskimi izbruhi po viskiju smrdečih mačotov.

Maskerka Claudia Sch. je solidno opravila takorekoč nemogočo nalogo preobraziti Žareta in Gogo v grde tipe. Vloge so bile odigrane s takim žarom, da bi lahko gor pekli čevapčiče. Groba projekcija: 7 Oskarjev, 3 Levi in 2 Cannes-Cannes-a.

Lois Lane, Daily Planet

Superheroji na barki - thumbnail

Superheroji na barki