v rubriki glasba:
.. / / / 15.01.2009 08:48

Taylor Swift na vrhu Billboarda že 6 tednov

Komaj 19 letna pop countryašica Taylor Swift je na vrhu lestvice Billboard 200 že šest tednov, kar je leta 2005 nazadnje uspelo 50 Centu z albumom The Massacre.

Taylor Swift je na vrhu lestvice Billboard 200 s svojo drugo country pop ploščo Fearless že šest tednov (izdana 11. novembra 2008, torej je na lestvici osem tednov). Takega uspeha ni doživela niti kraljica country popa Shania Twain - leta 2002 se je njen album Up! obdržal na prvem mestu "le" pet tednov.

Če dobro pomislimo, pa uspeh Taylor Swift niti ni posebno presenečenje, saj je mlada dama prekleto popularna na oni strani luže, kar dokazuje tudi seznam njenih nagrad in nominacij, pri teh letih ji manjka (skoraj samo) še Grammy.

Recept za uspeh mlade pevke pa je enostaven: pocukran najstniški country pop s besedili pretežno srednješolske narave (fant, punca, ljubezen, razočaranje ... opevani v hit singlih Love Story, Teardrops On My Guitar ter Our Song), odlično sproduciran pop country in mična, skodrana blondinka ki pesmi izvaja in (tudi) ustvarja.

Pa naj še kdo reče, da glasba ni velik biznis!

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Taylor Swift - Fearless - thumbnail

Taylor Swift - Fearless