v rubriki glasba:
.. / / 19.11.2004

Pozor! To ni EPP, temveč poziv v boj! (ali EMA 2005)

Fantje in dekleta, spet je ta čas leta, ko draga naša rtv zbira prijave za najbolj fantastičen razpis - za EMO. Če se vam v mislih smuka kakšna super kompozicija, vedite, da še ni prepozno za prijavo. Rok je 10. december 2004, zatorej marš v studiote!

Verjamem, da ste prav VI zjutraj pod tušem odpeli zmagovalno kompozicijo. Če dvomite o kakovosti komada, si zavrtite duo Platin, ziher ste boljši. Tako, za ego booster je poskrbljeno.

Glede studijota vam ne morem dat kakega koristnega nasveta, razen pot pod noge.
Ko zadevo oddate je vse v rokah šestčlanske strokovne komisije. Ako vašo kompozicijo izberejo, ste šele na pol poti.

Ta naša EMA je namreč zajebana stvar. Prvi šok je najbrž bit nekje v istem prostoru z jamrači slovenske estrade. Po celotnem postopku jamranja (izvedbi potencialnih zmagovalk Evrovizije) ste na nemilost prepuščeni telefonom v nežnih ročicah vesoljnega občestva Slovenije, ki kritično oceni vaše joške. Če se ob ritem mašini še nežno nasmihate, ste na konju (če to dopušča razporek vašega sumljivo kratkega krila).

Seveda vam toplo priporočam vse kaj drugega kot zgoraj opisano. Dober šlager je umetnost, čeprav se zdi, da v zadnjih letih izumira, pa vendarle, Evrovizija je šlagerski festival in, lepo prosim, naj to tudi ostane. Torej, za domovino s šlagerjem naprej.

Televoting vas mogoče postavi na visoko mesto, ampak ako ne sedete motnemu očesu še ene super duper komisije, ste pečeni.

V primeru zmage pa bomo iz oltarja do pomladi sneli sliko naše strumne fuzbal reprezentance in tja postavili vašo. Tako je. Sedaj zastopate nas. Ko, po silnih predpripravah in ornk medijski kampanji, zajebete na Evroviziji, ranite nacionalni ponos. Ampak hudiča, ne morete rečt, da niste probali.

Zato vaš še enkrat pozivam k prijavi, važno je sodelovati, ne zmagati, starši vas imajo pa itak že radi. 10. december 2004 vam diha za ovratnik.

Mojca Planinc - avatar

Mojca Planinc

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 11 člankov.

Eurosong 2003 - thumbnail

Eurosong 2003