v rubriki glasba:
.. / / / 16.08.2013 13:48

Silence Before – On the Edge of the World

On the Edge of the World petčlanske zasedbe iz Maribora udari na vse ali nič. »The Storm« je tisto stavčno nadaljevanje, ki bi adekvatno dopolnilo ime Silence Before.

Gre za pravo glasbeno nevihto, polno grmečih ritmičnih elementov in vokalnih (pre)bliskov, ki se vsujejo na nič hudega slutečega poslušalca in marsikatero nevajeno uho bi verjetno do konca prvega komada že zajokalo.

Padavine, vsebina, ki jo grmenje napove, pa vendarle ne osvežijo, kot bi želeli. Lahko bi rekli: veliko bliskanja in grmenja, a le malo konkretnih padavin. Idejni dež, ki navdih nesramežljivo jemlje iz novotrendovskih deathcore in djent voda, žal pada vse povprek in le redko na plodna tla.

Skupek zanimivih idej, ki kažejo na to, da banda ima željo po več kot zgolj regionalnem viharjenju, razvodeni v celotnem toku albuma, ki ga te nepovezane ideje nenehno burkajo, namesto da bi ga krepile. Ko bo banda posamezne elemente uspela uskladiti v izviren in silovit tok, lahko računa na učinkovit pretok vsebine do poslušalca. Do takrat pa le-temu ostaja le zmeda, nevihtni kaos, po katerem bi si želel Silence After.

Za ljubitelje intenzivnih, a kratkotrajnih poletnih neviht.

Leto izdaje: 2013
Založba: samozaložba

Jernej Vrečar - avatar

Jernej Vrečar

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 08.04.2013 na ŽVPL-u skupaj objavil 26 člankov.

Silence Before - thumbnail

Silence Before