.. / / / 11.06.2010 10:20

2010 FIFA World Cup South Africa za PS3

Franšizo nogometnih iger FIFA igram že vrsto let, predolgo da bi si zapomnil kdaj sem začel, če bi rekel 10, se najbrž ne bi nič zmotil. (Skoraj) vsako leto pri EA Sports poskrbijo za nadgradnjo igre in z gotovostjo lahko trdimo, da je FIFA 10 (iz katere izhaja 2010 FIFA World Cup South Africa) najboljša iteracija popularne nogometne igre doslej.

Kar se tiče pa njene sestrične, igre 2010 FIFA World Cup South Africa, ki pokriva pod do mundiala, ki se začenja ravno danes, pa lahko rečemo, da so igralnost iz FIFA 10 pri EA Games le še nadgradili in uporabnikom dali možnost ponovitve pravljice lastne države na poti do svetovnega prvenstva in na njem.

Idelana za Ruse, Hrvate ... in vse ostale

Predvsem veliki nogometni narodi, kot so naši sosedje Hrvatje (in pobrateni Rusi, ki smo jih sami poslali domov) bodo tako lahko namesto ogleda tekem Slovenije na svetovnem prvenstvu sami še enkrat odigrali kvalifikacije in se vsaj v virtualnem svetu uvrstili na svetovno prvenstvo in morda celo prišli do naslova prvaka.

Igralni načini

Kot se za franšize FIFA spodobi, je v igri več igralnih načinov. Prvi je (kot ponavadi) Kick Off, kjer igralec (ali več) odigra eno tekmo. Na hitrico. V načinu 2010 FIFA World Cup se lahko takoj podate na svetovno prvenstvo ali pa odigrate še kvalifikacije.

Naslednji, bolj zanimiv način je Captain Your Country, kjer upravljate samo enega igralca, ki ima za cilj postati kapetan izbranega moštva in popeljati svojo državo do zmage. V tem igralnem načinu lahko ustvarite lastnega igralca (virtual pro), ki ga poznamo že iz FIFA 10, ali svoj virtualni profil izvozite iz prej omenjene igre. Tako lahko igrate samega sebe in ste prav vi kapetan zaslužen za vse zmage.

Prav tako zanimiv je Story of Qualifying, ki bo najbolj zanimiv za že zgoraj omenjene osmoljence, ki so ostali doma, tu bodo lahko popravili napake storjene v kvalifikacijah in prišli na finale svetovnega prvenstva. Igralec tu upravlja s celotnim moštvom.

V Online FIFA World Cup se borite proti resničnim nasprotnikom, kar zna biti še posebej zabavno - čeprav je umetna inteligenca v prejšnjih načinih igranja na zavidljivo visokem nivoju, še vedno ne presega kvalitete igralcev po svetu. Zašvicate se lahko ful!

V Penalty Shootout se boste naučili izvajati enajst metrovke, da potem na tekmah ne bo kakšne drame. Tokrat so izvajanje penalov malce spremenili, tako da zabijanje golov ni tako enostavno, z malo vaje pa boste zagotovo postali pravi as. Sledi še Training Ground, kjer lahko trenirate tekme, proste strele, kote, ... vse in My 2010 FIFA World Cup, kjer so vaše osebne nastavitve, težavnostne stopnje, ekipe in virtualni vi ...

Ocena: odlično

Za zaključek: igra 2010 FIFA World Cup South Africa je odlična nadgradnja svoje sestrične in vas popelje direktno v Južno Afriko, tako da lahko poživite duh svetovnega prvenstva tudi sami. Odlična zabava za vse nogometne navdušence, ki pa jih te dni ni malo.

P.S.: Fotografije v galeriji so malce slabše kvalitete, ker najbolj triumfovalnih delov na žalost na PS3 nisem mogel printscreenati, a nič zato. Dvojna zmaga v finalu je vse kar šteje!

Ocena: 10/10 ... Nadgradnja že tako odlične FIFA 10 v duhu svetovnega prvenstva!

***

2010 FIFA World Cup South Africa za PS3 nam je posodilo podjetje Colby d.o.o.

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Prodiranje proti golu v tekmi proti Japonski v igri 2010 FIFA World Cup South Africa - thumbnail

Prodiranje proti golu v tekmi proti Japonski v igri 2010 FIFA World Cup South Africa

Foto: Davorin Pavlica