v rubriki dogodki:
.. / / / 24.09.2009 19:39

Let 3 in Oldseed v Murski Soboti

Reška skupina Let 3 se v soboto, 26. septembra, skoraj po dveh letih ponovno vrača v murskosoboški MIKK, po zelo aktivni poletni promociji dvojnega »živega« albuma z naslovom Živa pička, s katerim je navduševala občinstvo na Balkanu. Najbolj so navdušili na beograjskem »Beer« festivalu in zagrebškem »Rokaj« festu, kjer so bili tudi glavne zvezde.

Prav tako je bila v okviru letošnjega Grossmannovega festivala filma in vina predstavljena video različica »live« albuma Živa pička v sekciji »Hrupni mački«, ki je naletela na zelo dober odziv pri obiskovalcih.

Let 3 bodo pred obiskom v Murski Soboti, nastopili na Mars festivalu v Zagrebu in Ljubljani, kjer bodo ekskluzivno igrali samo komade s prvih dveh kultnih albumov »Two dogs fuckin« in »El Desperado«. Kot je pri njih v navadi, nam bodo zagotovo tudi v MIKKu pripravili nekaj posebnega!!!

Kot predvozač reškim zajebantom bo ekskluzivno (edini nastop v Sloveniji) nastopil kanadski kantavtor »oldseed« s pravim imenom Craig Bjerring. Oldseed je svojo prvo istoimensko ploščo izdal leta 2004, brez založbe, je ploščo bilo za dobit samo na njegovih koncertih. Zaradi non-stop turnej in teh večinoma po Evropi, se je preselil v majhno mestece v Nemčiji in leta 2005 izdal drugo ploščo »When You Laugh The World Laughs With You When You Cry You Cry Alone«, pri kateri se je celo poslužil korporativnih prijemov za promocijo svoje glasbe. Sam je plačal za PR, ki je prepričal pomembne ljudi glasbene industrije, da vsaj preposlušajo ploščo. Odziv je bil dober, album je celo prišel na glasbene lestvice a Craig si je vseeno poiskal službo kot socialni delavec. Lani je spet pustil službo in se odločil za konstantno »turanje« s svojo glasbo. Kar se tiče same glasbe, gre za fin kantavtorski spoj ameriške tradicije, folka, bluesa in country glasbe.

Za MIKK

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Let 3 /vir: let3.blog.hr - thumbnail

Let 3 /vir: let3.blog.hr