.. / / / 13.04.2010 11:27

Dante's Inferno: (ne ravno) božansko igranje

Po dolgem času sem se dokopal do ploščka za moj PS3, ki ni FIFA 2010 (ki je mimo grede najboljša FIFA doslej). O Dante's Inferno sem prek RSS-a prebral nekaj dobrih besed in sem si rekel: poizkusit' ni greh, čeprav je grešenja v igri vsepolno.

Božanska komedija kot osnova

Ker je od obdelave Dantejevega epa Božanska komedija, katere prvi del pekel (inferno) je bil navdih za igro, preteklo že veliko vode (toliko, da Playstation 1 še obstajal ni, pa je na svetu že od leta 1994) je moje znanje o znani pesnitvi Danteja Aligherija precej nično. 9 krogov pekla in citat "O, vi, ki vstopate - vsak up opustite!". To je to.

V igri je glavni junak (a kdo bi drug) - Dante, ki v daljni deželi bojuje bitko za krščansko vero in ko pride domov, k svoji ljubi Beatrice, le ta ni tisto, kar si je predstavljal da bo. Beatrice je očitno prodala svojo dušo in telo hudiču in Danteju ne preostane nič drugega, kot da se sam napoti v Inferno.

Božansko igranje?!

Sama igralnost je v osnovi enostavna. Hitri napad, močnejši napad in števec duš bo štel vam v prid. Z napredovanjem nadgrajujete tudi svoje napade z kombinacijami tipk, tako da hudičeve svtore še lažje uganjate v kozji rog. Za moj okus malce preveč tipkanja po kontrolerju (imam pač predolge prste in mi kotroler kar naprej drsi iz rok, zato le pri hitrih potipkih začnejo boleti).

Vsekakor je ubijanje sovragov skozi devet krogov pekla zabavno početje, a mene je že prvi na normalni težavnosti delal probleme (zato sem znižal nivo) in potovanje se je začelo. Srečal sem Virgila, poeta, ki mi je tu in tam delal družbo na potovanju, peklenščkovi služabniki so padali pod mojim mečem, ki sem ga dobil od Smrti same (big-madafakin kosa iz človeških kosti) in tu in tam prišel do prepreke, za katere nisem našel rešitve (npr.: kako do ladje, ki pelje čez tisto peklensko reko). Hvala Bobu ™ za internet.

Od pekla do raja

Kljub v začetku zabavnem pobijanju se skozi igro sem se kaj hitro naveličal venomer zelo podobnih opravil na konzoli, četudi je bil nabor akcij za ubijanje vedno večji in je bilo z vsakim šefom več dela, nisem prišel do konca.

Kljub vsemu se Dante's Inferno (za PS3) v plus se šteje peklensko dobra grafika, kot glavni minus pa bi izpostavil vmesne scene (cut scenes), ki so animirane v slogu, ki tovrstni peklenski pustolovščini ne pritičejo.

Tako je: še vedno sem v peklu (v ne vem točno katerem krogu), plošček pa čaka, da se naveličam Battlefield: Bad Company 2, katerega mi je v testni krog posodil Gregor.

Ocena: 7/10 ... peklensko igranje za deževne dni

***

Dante's Inferno za PS3 nam je posodilo podjetje Colby d.o.o.

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Dante's Inferno - thumbnail

Dante's Inferno