v rubriki šoubiznis:
.. / / / 26.09.2009 17:06

Marisa Miller in druge zvezdnice v Room 23

Knijga Room 23, v kateri je v objektiv ujetih 100 zvezdnic in zvezdnikov, med drugimi tudi razgaljene igralke Marisa Miller, Hayden Panetierre, Lindsay Lohan in Gina Gershon, manekenka Cindy Crawford, med moškimi pa tudi igralca George Clooney in Donald Sutherland ter pevca James Blunt in Kid Rock je bosanske gore list.

Ideja Diane Jenkins

Knjiga je ideja in produkcija Diane Jenkins, ki je pred vojno v Bosni slišala na ime Sanela Ćatić. Sanela je pred vojno zbežala v London, kjer je med študijem spoznala Rogerja Jenkinsa (52 letni Britanec, ki je trenutno izvršni direktor banke Barclays) in je sedaj podjetnica in humanitarka, ki z družino živi v Malibuju. Več o Diani Jenkins lahko preberete v britanskem Telegraphu.

100 slavnih v hotelski sobi

Room 23 je kolekcija stotih glamuroznih, erotičnih, fascinantnih fotografij posnetih v sobi 23 Peninsula hotela na Beverly Hillsu, ki jih je posnela fotografinja Deborah Anderson in nam na zelo intimen način prikaže zvezdnice in zvezdnike v tej foto knjigi (med njimi so še Tilda Swinton, Minnie Driver, Natasha Henstridge, Fergie, Pink, Minnie Driver, Eva Herzigova, Dennis Hopper, Rachel Hunter, Sir Elton John, Heidi Klum, Ray Liotta, Tatjana Patitz ter Donald in njegov sin Rossif Sutherland in drugi).

Koncept foto knjige je "Leto dni v hotelu" kar štiri mesece je Deborah Anderson, sicer hči pevca rock skupine Yes, Jona Andersona, fotografirala znane osebnosti v hotelu Peninsula, vse zvezdnike pa je osebno pričakala Diana Jenkins, ki je bila ves čas snemanja na setu. Brez nje Room 23 ne bi bila tisto, kar je bil, saj 36 letna bosanka pozna večino jet-seta v Hollywoodu.

Foto knjiga dobrodelne narave

A vendar je zgodba za foto knjigo Room 23 bolj plemenita kot le sto lepih zvezdnikov v eni knjigi. Prihodki od knjige bodo šli v dobre roke. Diana je namreč osnovala projekt Sanela Diana Jenkins International Human Rights Project na UCLA School of Law, ki s pomočj prava poizkuša končati genocide in kršitve človekovih pravic po svetu.

Foto knjigo Book 23 lahko kupite na Amazon.co.uk ...

Fotografije: Deborah Anderson

***

Za ŽVPL, iz dobrodelnega Lewishama, London, Velika Britanija

Justin Case - avatar

Justin Case

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 19.09.2005 na ŽVPL-u skupaj objavil 227 člankov.

Marisa Miller v knjigi Room 23 / foto: Deborah Anderson - thumbnail

Marisa Miller v knjigi Room 23 / foto: Deborah Anderson