v rubriki šoubiznis:
.. / / / 21.06.2002

Na zabavo po zvezdniško

Na nedavni angleški premieri filma Spider-Man v Londonu je manekenka Jodie Kidd (na sliki) presenetila s svojo drzno obleko in skoraj zasenčila vse ostale udeležence, vključno z glavnima igralcema. Zato bom bralkam ŽVPL-a izdal nekaj trikov, kako se obleči, ko bi rade izgledale glamurozno kot punce iz zvezdniškega sveta in se vprašal, če je posnemanje stila zvezd nujno potrebno.

Manj je več

Prvo pravilo glamuroznega oblačenja je: manj je več! Drugače povedano, manj imate na sebi, več pozornosti boste deležne, če se boste imele kdaj možnost udeležiti kakšne glamurozne premiere, podelitve nagrad, ipd. Ni nujno, da se seveda udeležite premiere Vojne zvezd v L.A.-ju, zadostovali bodo že Viktorji, Melodije morja in sonca, Pivo in cvetje in / ali podobne prireditve na slovenski "estradi".

Izzivalen dekolte in vidne tangice

Vsekakor je obvezna toaletna kar se da izzivalen dekolte, ki je pri tovrstnih večernih oblekah že skoraj zvezda stalnica. Tangice so pod glamuroznimi oblekami nujni kos garderobe, zanimivo pa je, da jih vsaj zadnje čase vse več zvezdnic nosi tako, da kukajo izza hlač kot galebi na poletnem nebu. Uporaba prosojnih ali mrežastih materialov je seveda več kot zaželena.

Razgalite se, kakor znate

Če vam tovrstno vzbujanje pozornosti ne diši, potem vsaj razgalite hrbet ali pa pokažite popek, obvezna oprema so ubijalski čevlji s tanko (po možnosti prosojno) peto, s trakci ali s podaljšano konico. Superge, Tevice ali čevlji brez pete ne padejo v zvezdniški koš. Lahko se oblečete v dolgo krilo (ki pa naj bo razglano visoko čez koleno), ali pa oblečete čim minimalno miniko. Če boste oblekle dolge hlače, je kombinacija razkrit popek / hrbet ali tangice ki gledajo čez rob hlač skoraj nujna ...

No, kot vidite je zvezdniški glamur vse prej kot ženski prijazen. Nenehno razkazovanje in vzburjanje javnost je pač del posla, še več: zvezdnice iz glasbenega in filmskega sveta inspirirajo modo na cestah (J.Lo s svojo kolekcijo in ostale ...), na svoja božanska in predvsem redno vrhunsko strenirana telesa pa jim ekstravagantnih oblek modnih dizajnerjev ni problem obleči. Je že tako, da je vse na svojem mestu, kar pa pa pri je pri povprečni ženski vse prej izjema kot pravilo.

Odraz v realnem življenju

In prav ta glamurozna popolnost estradnih bejb, ki jo industrija zabave producira se odraža tudi na širokih ljudskih množicah. Fitnes, solarij, seksi cunjice, prosojne hlače, tangice, mrežaste nogavice, čevji z visoko peto, dekolteji, kazanje popkov ... vse to in še kaj je že tako "domače", da se nam sploh ne zdi več kurbiš. Še več, prav všeč nam je, a sprašujem se, če je to zares dobro.

Vizualno vzburjanje moških

Je že res, da moškim tovrstno rajcanje gode, radi se dobimo na kakšni promenadi in pogledujemo za dekleti, za dekolteji, zadnijicami, tangicami in vsem ostalim. In prav nič nas ne moti, če se mimo sprehodi kakšen "filmski" dekolte ali pa če se tangice pokažejo izza hlač.

Prav nič spornega ni, če moški pogledaza tako izzivalno oblečeno deklino in na konec koncu tudi nič narobe. Dokler ne ugotovi, da je stara pičlih 13 let in je vsaj za dve / tri Olimpijade mlašja od njega. Potem pa se že lahko začne spraševati, kam gre ta svet, ... in zakaj je toliko (ameriških) farov obtoženih pedofilije: zato, ker jim glave pri verouku mešajo tako izzivalno oblečene trinajstletne punčke.

No, kakorkoli že. Glamur in blišč zvezdniškega sveta si lahko ogledate tudi v naslednjih nekaj fotkah, za konec pa le še tole: ni vse zlato, kar se sveti, ali drugače: tudi Britney nima popolnega življenja. Mogoče celo lepo ni?

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Jodie Kidd na premieri Spider-Mana - thumbnail

Jodie Kidd na premieri Spider-Mana