.. / / / 24.08.2001

5I5TEM - prvi mrežno-igralni sistem

V Koloseju se je v teh dneh odprl dolgo pričakovani 5i5tem Compaq. Sistem (kot se zloženka 5i5tem bere) je konceptualno in oblikovno zamišljen kot prostor za igranje internet in računalniških igric. Igračarske frike bo navdušil podatek, da je v mrežo povezanih 15 (petnajst) giga-herčnih računalnikov, vsak z 512 MB RAM-a, grafično kartico GeForce 3 (64 MB) in 19" inčnim monitorjem! Uff!

V 5i5temu (Sistemu) za dobro igralno vzduše poleg ekstravagantnega interierja, ki je zagotovo posebnost tudi v evropskem merilu, skrbijo še štirije gameserverji in povezava v internet, tako da v 5i5temu lahko igrate ne samo v lokalni mreži, ampak po celem svetu! Da pa bo igralniška invazija na omenjeno inštitucijo še večja, so 5i5temovci priskrbeli še interaktivne force-feedback volane in joysticke.

Program iger, ki so na voljo se spreminja glede na njihovo priljubljenost v svetu in aktualnost na domačih tleh, trenutno pa se obiskovalci lahko preizkusijo v igranju Half Life, Red Alert 2, Crimson Skies in Counter Strike. Za arhitekturno in oblikovno zasnovo so poskrbeli oblikovalci studijev Tandar in Kladivo, raj za ljubitelje računalniških igric pa je odprt vsak dan: med tednom od 16. do 01. ure, med vikendom pa od 13. do 01. ure.

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

3i3tem - thumbnail

3i3tem