.. / / / 27.02.2004

Se klub K4 zapira?

Klub K4 se je znašel pred novo prelomnico. Po desetljetjih delovanja se kaj lahko zgodi, da bo ta legendarni klub zaprl svoje dveri. Prvo vprašanje, ki se verjetno porodi vsakemu je zakaj. Odgovor je sila preprost.

Zaradi okoliških prebivalcev, ki so s pritožbami o motenju nočnega mira in z nenehnim pritiskom na mestne oblasti dosegli (ponovno) skrajšanje delovnega časa kluba. To pot jim je uspelo skrajšati delovni čas samo do polnoči. Kar pomeni smrt za klub kot je K4 ter smrt za urbano underground glasbeno kulturo.

Tako se je klub K4 odločil za protestno zaprtje kluba za nedoločen čas in stem tudi začel javno akcijo, ki bo opozarjala na nerazumevanje mesta za kulturno življenje in nočni utrip v mestnem središču.

S ponedeljkom 1. marca bodo začeli zbirati podpise vseh, ki podpirajo urbano underground glasbeno kulturo središča prestolnice Slovenije, za neovirano delovanje Kluba K4.

In ker smo tudi mi pri ŽVPL proti takim zadevam in ker nočemo da se Ljubljana pretvori v spalno naselje smo se odločili da v svojem majhnem merilu pomagamo v tej borbi.

Pošljite e-pismo v znak podpore

Pismo bo poslano na MOL: županji Danici Simšič, podžupanom mag. Igorju Omerzi, Milošu Pavlici, Slavku Slaku, vodji odnosov z javnostmi Ireni Mraz, v glavno pisarno MOL-a, načelniku za kulturo na MOL-u Blažu Peršinu ter na e-naslove pobude@ljubljana.si, press@klubk4.org in info@zvpl.com

Več o razlogih za zaprtje Kluba K4 si preberite tukaj ...

Gregor Zalaznik - avatar

Gregor Zalaznik

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 15.06.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 233 člankov.