.. / / / 26.01.2011 23:44

iPad končno v pri nas, iPhone še čakamo

Pri nas imamo že Appleove računalnike, iPode vseh vrst, od petka naprej boste v Sloveniji lahko kupili tudi iPad (iPhonea pa še vedno ne, čeprav naj bi prišel k nam že lansko jesen).

iPad je na globalno tržišče prišel lanskega aprila, kar pomeni, da ga bomo v Sloveniji dobili 3/4 leta kasneje, kar niti ni slabo. Škoda je le, da na iPhone, ki bi bil zagotovo večji prodajni hit kot bo iPad, čakamo že tri leta in pol ...

Podjetje Powercom sistemi d.o.o., Apple Value Added Distributor, je danes sporočilo, da bo iPad v Sloveniji naprodaj od petka 28. januarja.

iPad uporabnikom omogoča uporabo aplikacij in vsebin na bolj oseben, intuitiven in zabaven način kot kdajkoli prej. Uporabniki lahko brskajo po spletu, berejo in pošiljajo e-pošto, se zabavajo ob ogledu fotografij, gledajo videe v visoki ločljivosti HD, poslušajo glasbo, igrajo igre, berejo e-knjige in še veliko več, pri tem pa uporabljajo iPadov revolucionarni uporabniški vmesnik Multi-Touch.

iPad ima samo 13,4 mm debeline in tehta vsega 0,68 kg – tanjši je in lažji od kateregakoli prenosnika ali netbooka – baterija pa mu omogoča do 10 ur delovanja*.

Od naslednjega petka bodo vsi modeli iPada naprodaj pri izbranih trgovcih Apple Authorised Resellers.

Cene in dobavljivost

Vsi modeli iPada bodo takoj na voljo po priporočenih maloprodajnih cenah:

  • 499,00 EUR za 16 GB WiFi,
  • 599,00 EUR za 32 GB WiFi,
  • 699,00 EUR za 64 GB WiFi,
  • 599,00 EUR za 16 GB WiFi + 3G,
  • 699,00 EUR za 32 GB WiFi + 3G,
  • 799,00 EUR za 64 GB WiFi + 3G.

* Zdržljivost baterije je odvisna od nastavitev naprave, uporabe in drugih dejavnikov. Dejanska vrednost lahko odstopa.

O podjetju Apple

Apple izdeluje Mace, najboljše osebne računalnike na svetu, poleg tega pa tudi operacijski sistem OS X, programsko opremo iLife, iWork in profesionalne aplikacije.

Apple je povzročil revolucijo digitalne glasbe s predvajalniki iPod in spletno glasbeno trgovino iTunes. Apple je z iPhonom in trgovino App Store na novo definiral mobilno telefonijo, nedavno pa je predstavil magični iPad, ki postavlja temelje prihodnosti mobilnih medijev in računalnikov.


Powercom sistemi d.o.o. je ponosni član MIDIS/Apcom skupine s sedežem v Ljubljani. Družba je bila ustanovljena leta 2007 kot predstavnik Apple Authorised Value Added Distributor. Ukvarja se z razvojem slovenskega trga, marketinškim upravljanjem, prodajo in podporo Applovih ter drugih sorodnih izdelkov.

-- za Powercom sistemi d.o.o.

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

iPad na voljo v Sloveniji že od 499 € / foto: Apple - thumbnail

iPad na voljo v Sloveniji že od 499 € / foto: Apple