.. / / / 09.04.2000

Prenovljeni ŽVPL spet med vami

Po skoraj polletnem zatišju ste končno dočakali prenovo ŽVPL-a - spletnega časopisa za vse zabaveželjne Slovenke in Slovence. V tem času smo za vas pripravili novo podobo starega ŽVPL-a, dodali nekaj novih rubrik, posodobili obstoječe rubrike tako, da boste ob prebiranju spletopisa (beri: spletnega časopisa) še bolj uživali kot doslej. In novosti so...

Najprej je treba omeniti, da ŽVPL NI več samo vodnik po Ljubljani ampak je vseslovenski vodnik po dogodkih, kulturi, zabavi in še čem. Zbiramo ne samo zabavne, ampak tudi kulturne prireditve (gledališke predstave, razstave, operne predstave, ...) in jih vpisujemo v našo bazo dogodkov. Poleg tega smo razširili prej rubriko Nočni ptič v rubriki Napovedi in Recenzije, kjer vas bomo v prvi obveščali o dogodkih, ki jih ne smete zamuditi, v drugi pa o teh dogodkih poročali, vse skupaj pa bomo popestrili z fotografijami iz opisanega dogodka.

In če smo sezname dogodkov razširili na vso Slovenijo, potem si rubrika Filmi zasluži enako pozornost. Omeniti je treba, da zaenkrat še nismo uspeli navezati stika s prav vsemi kino operaterji, vendar se bomo potrudili v najkrajšem možnem času. Novost je tudi rubrika Vstopnice, kjer si boste lahko naročili vstopnice za koncerte v Sloveniji kar preko interneta. Postopek naročanja je enostaven, zato si oglejte, kaj vam trenutno ponujamo?

Tudi rubrika Lokali se širi na vso Slovenijo. Tu računamo na vašo pomoč, kajti vaše najljubše lokale, ki jih še ni na ŽVPL-u boste lahko sami dodali v bazo, za njih glasovali itd. Rubriki Pisma in Agonije ostajata vsebinsko nespremenjeni, naj pa omenim, da je proces administriranja teh dveh in ostalih rubrik v novem ŽVPL-u avtomatiziran. To pomeni, da bo na ŽVPL-u vsak dan nekaj novega? Če ne drugega boste lahko vsak dan, vsako uro, vsako minuto čvekali v novi rubriki Čvek, kjer se lahko dotaknete od najbolj vsakdanjih tem, do najbolj paranormalnih (primer: Mojo babico so ugrabili vesoljci).

Pred koncem še nekaj koristnih napotkov:

  • rubrika Dogodki vsebuje že več kot tisoč (!!!) različnih dogodkov, zato si pri izpisu izberite filtre za področja, ki vas zanimajo (gledališče, razstave, glasba, žur,?) izberite pa si tudi regijo v kateri bi si radi pregledali sezname dogodkov. Če menite, da kakšnega prireditelja še ni v naši bazi nam pišite in potrudili se bomo, da bomo dogodke novega prireditelja čimprej dodali v bazo.
  • rubrika Kino ima, kot boste verjetno opazili, možnost pregleda kino sporedov samo do srede v tekočem tednu. Razlog je preprost: večina kino operaterjev pripravlja program kino sporedov od četrtka do naslednje srede za en teden v naprej. Naslednji četrtek pa pridejo v kino novi filmi, nov spored pa ponavadi dobimo šele v sredo. Zato bodo kino sporedi izpisani od četrtka do naslednje srede!
  • rubrika Novice je zaenkrat napolnjena z članki iz starega ŽVPL-a (do 25. številke), v testni (beta) fazi pa bomo vsak dan dodajali najbolj zanimive članke starega ŽVPL-a in nove, aktualne članke, napovedi in recenzije dogodkov.

Lepo šmelcanje vam želi

Uredništvo ŽVPL - avatar

Uredništvo ŽVPL

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 09.04.2000 na ŽVPL-u skupaj objavil 79 člankov.