.. / / / 14.07.2001

Trebušni ples pred vašimi vrati

Opolzko gibanje bokov in osje zvijanje trupa, gladke in prosojne tkanine ter opojni vonj Orienta. Vse skupaj spremlja arabska glasba- egipčanska zvezda Natacha Atlas kliče ljubimca in narekuje ritem. Se to dogaja le v pozabljenih haremih tisoč in ene noči? Ne, ne, vse to dobite v Ljubljani in drugod po Sloveniji. tečaji trebušnega plesa so postali neverjetno trendy, koristijo pa bolj kot kakršnakoli shujševalna dieta.

Zvijanje trupa in oponašanje porodnih krčev je star hec - poznali naj bi ga že v kameni dobi. Ples, ki je prijeten za oči in premamlja vse čute so izkoristili sultani, zdaj pa ga lahko izkoristimo tudi me - za svoje potrebe in užitke. V tečaje se lahko vpišeš povsod - jeseni počekiraj plakate, ki vabijo na tečaje orientalskega plesa. Ura vadbe je bogato zasoljena z 1.000,00 tolarji, v paketu pa dobiš malo joge in razgibavanja za predigro ter zvrhan koš tehničnih inštrukcij, kako krotiti telo in ga spraviti v zapeljivo gibanje.

Ženske vseh starosti in postav vadijo strarodavni ples že od zlatih šestdesetih dalje. V beatniškem San Franciscu je leta 1957 plesalka Jalimpur povezala vzhod in zahod ter odkrila čare mističnega plesa. V Ljubljani ter drugod po Sloveniji vodijo tečaje orientalskega oz. trebušnega plesa predvsem slovenske plesalke, ki znajo pričarati arabsko ozračje z lepimi kostumi, nakitom, dišečimi palčkami in izvrstnim plesom. Moškim je vstop prepovedan, če pa hočete same pokazati svoje sposobnosti svojemu izbrancu, je to vaša odločitev, vendar zagotovo ne bo razočaran ...

Alenka Lahajnar - avatar

Alenka Lahajnar

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 77 člankov.

Trebusna plesalka - thumbnail

Trebusna plesalka