.. / / / 20.09.2011 23:24

TV serije, ki jih bomo (v ZDA) gledali jeseni

Jesen je tu in začenja se veliko novih serij. Za vas smo izbrali sedem novih, za katere menimo, da so vredne ogleda (ali vsaj omembe) in sedem serij, ki so že na malih ekranih na tej strani luže in so vredne nadaljevanja ogleda ...

Pa poglejmo, kaj bomo gledali to jesen!

Person of Interest

Finch, ki ga igra Michael Emerson (Ben iz Lost), je ekscentrični milijonar, ki rekrutira Reesea (Jim Caviezel), da se s pomočjo najnovejše tehnologije bojuje proti zločinu. Nekakšen post 9/11 Minority report pod taktirko J.J. Abramsa. Prva sezona štarta 22. septembra 2011 na CBS.

Homeland

Vodnik Nicholas Brody (Damian Lewis) se po mnogih letih ujetništva v Iraku vrne v domovino - kot heroj. Carrie Anderson, CIA (Claire Danes) je analitičarka, ki sumi, da je Brody v resnici terorist. A Carrie ni čisto pri sebi, za povrh pa zelo rada pomal'ca še kakšno tableto. Izvršni producent je Howard Gordon, eden od producentov kultne 24. Štart 2. oktobra na Showtime.

Terra Nova

Leto 2149. Zemlji grozi izumrtje. Da bi rešili človeško raso znanstveniki razvijejo časovni stroj, ki popelje peščico ljudi, med drugim tudi družino Shannon 85 milijonov let nazaj na prazgodovinsko Zemljo. Kjer pa jih presenetijo ... dinozavri. Da, uganili ste, eden od izvršnih producentov je tudi Steven Spielberg. Od 26. septembra na FOX-u!

Pan Am

Zgodba je postavljena v leto 1963, ko Laura Cameron (Margot Robbie) zbeži z lastne poroke in se pridruži sestri Kate (Kelli Garner) kot Pan Am stevardesa. A to še ni vse. Kot se izkaže so stevardese odlične za vohunska opravila in pripravljene za avanture vseh razsežnosti. In dve izmed teh sta tudi Maggie (Christina Ricci) in Colette (Karine Vanasse)! Izvršna producentka serije o eni najbolj legendarnih ameriških letalskih družb je bila stevardesa med letoma '68 in '75. Od 25. septembra na ABC!

Ringer

Sarah Michelle Gellar se po osmih letih vrača na TV ekrane. Za oboževalce SMG bo ta podatek zadostoval. Ostali vedite, da SMG igra sestri Bridget in Siobhan, ena jé mamile in je bivša striptizeta, ... ah prezakomplicirano je. Vedite le, da je v seriji, ki je štartala 13. septembra na CW vsepolno Sarah Michelle Gellar. A ni to tisto, kar šteje?

The Playboy Club

Le o čem govori ta serija? Uganili ste, o zajčicah in zlatih šestdesetih. A po prvih kritikah sodeč so dekleta v zajčjih kostumih le krinka za precej dolgočasno gangstersko dramo. The Playboy Club je odprl svoja vrata 19. septembra na NBC-ju.

Once Upon a Time

Ste imeli radi serijo Lost. Imate radi pravljice? Potem bo ta serija za vas. V seriji se mešata realnost in fantazijski svet. Od 23. oktobra boste na CBS.

Da pa ne bomo omenjali samo novih serij, poglejmo katere serije si je vredno ogledati, čeprav se že nekatere manj, nekatere dalj časa vrtijo na televizijskih kanalih na tej strani luže - nekatere pa ste lahko videli celo v Sloveniji, ali pa jih kmalu boste.

Boardwalk Empire

Druga sezona gangsterske drame postavljene v Atlantic City v času prohibicije štarta na HBO-ju 25. septembra.

Sons of Anarchy

Četrta sezona serije motorističnega kluba v idiličnem mestecu Charming v Californiji se je začela brutalno in se je začela 6. septembra na programu FX.

Dexter

Najbolj simpatični serijski morilec se 2. oktobra vrača na Showtime.

Chuck

Zadnja sezona najbolj geekastega supervohuna se bo začela 22. oktobra na NBC-ju. Zaenkrat na spletu še nobenega dražilnika ali napovednika. Kar je čudno. Zato si oglejte najlepši del serije: Yvonne Strahovski.

Fringe

Kaj bi Walter Bishop naredil, če bi vedel, kaj se bo zgodilo z njegovim sinom v četrti sezoni? To boste izvedeli 23. septembra na FOX-u.

The Good Wife

V tretji sezoni se Alicii (Julianna Margulies) obeta nov začetek. Bo dobra žena postala poredna punca. Izvedeli boste 25. septembra na CBS.

The Walking Dead

Zombiji se vračajo. Priporočam tudi vsem, ki post-apokaliptičnih horor serij ne marate. Ta zombi drama je res kul. Od 16. oktobra na AMC.

***

Za ŽVPL, iz televizijskega Los Angelesa, ZDA

Justin Case - avatar

Justin Case

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 19.09.2005 na ŽVPL-u skupaj objavil 227 člankov.

TV serije, ki jih bomo (v ZDA) gledali jeseni 2011 - thumbnail

TV serije, ki jih bomo (v ZDA) gledali jeseni 2011