v rubriki dogodki:
.. / / / 12.03.2001

Bumerangi 2001: das foto reportage

V četrtek so v alternativne glave prileteli Bumerangi, glasbene nagrade Studia City, katere podelitve smo se udeležili tudi mi (Grega, Mare in jaz). Samo za ŽVPL smo se spustili v srčiko alternativnega dogajanja v kletnih prostorih kluba študentske organizacije, ki sliši na ime K4.

Kdo so nagrajenci smo kljub huronskemu mačku, ki je sledil v petek že poročali, tako da boste zmagovalce in nastopajoče spoznali in ogledovali na fotografijah.

Po uvodnem pivu (dveh) v zgornji podružnici, klubu Metropol smo se odpravili v hram alternative in prišli ravno pravi čas. Voditeljski duo (Gregor Bakovič in Bojan Emeršič) je ravno začel z duhovičenjem, gneča pred odrom pa je bila vse večja. Prve tri nagrade (Up 2001, Fuzija 2001 in Prodor 2001) sta hitro razdelila, pred podelitvijo vsake pa sta en ali drugi v lastnem slogu razložila kaj katera od kategorij nagrade Bumerang pomeni. Podelitvam so sledili Niowt, ki so odlično odžgali nekaj štiklov, za njima pa sta se na odru znašla Bakovič & Emeršič.

Sledili so zmagovalci v kategorijah Eksperiment 2001, Vizualizacija 20001 in Bend 2001, za njimi pa so na oder prišli Dicky B. Hardy, ki so pred kratkim izdali novo ploščo. Za tem so podelili še nagrado za življensko delo, ki jo je dobil Aldo, z-brejn projekta Bast in Borghesia. Za Aldotom so nastopili še Trije puhalci, ki so med drugim dobili tudi nagrado za eksperiment leta.

Žur se je nadaljeval pozno v noč, bendi, pr'jatli od bendov, znane face alternativne in mainstream scene, kul tipi in bejbe so se zabaval' in poizkušali bit' čim bolj alter. Do naslednjega leta, seveda.

Še to: reportažo boste na TV lahko spremljali danes na Studio City (in v ponovitvah omenjene oddaje).

Foto: Trije slikalci
aka Mare & Z & Peli
aka Fuc**' internet mob :)

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Bumerang 2001 - thumbnail

Bumerang 2001