v rubriki dogodki:
.. / / / 01.06.2010 13:32

o2z2 fest 2010: odličen, a mini žur z Dan D

V soboto 29.5 se je zgodil še en o2z2 fest, po Tribute 2 Love, Mi2, Ego Malfunction so nas na odru kljub popoldanskem dežju razveselili Dan D, ki so za okoli 50 obiskovalcev naredili nepopisen žur. Publiko so pred tem dodobra mladi a nadebudni White Stain ter že prekaljeni Low Peak Charlie!

Okoli tretje ure, ko se je o2z2 fest uradno začel, je kazalo, da bo vreme zdržalo, a je led s severa prinesel mraz in nekaj ur trajajočo ploho, ki bi skoraj preprečila odhod Dan D iz Novega mesta in posledično uničila celoten fest (podobno nam jo je voda zagodla lani).

Pubilka na festu se je med dežjem zabavala s turnirjem v namiznem nogometu, na srečo pa je bila fortuna tokrat na naši strani in dež je ponehal, pa še tehnika je zdržala. Medtem ko se je začel glasbeni del, namesto odpovedanih Hi Ride so nas ogreli White Stain in Low Peak Charlie, so Dan D drveli proti Ljubljani.

Dan D sprejemali glasbene želje

Nekaj čez deseto so bili nared, maloštevilno publiko pa so sprejeli kar se da toplo. Tokac je Dan D-jevce napovedal kot Plan B: lepše, mlajše in boljše glasbenike kot Dan D, po uvodnem štiklcu pa je namesto ustaljenega programa naklonil izbiro pesmi, ki jih bodo igrali na odru, publiki (glasbene želje po domače).

Publika je odločitev z navdušenjem pozdravila in skozi koncert je peščica izbrancev, ki jim voda ni prišla do živega videla enega najbolj butičnih koncertov Dan D-jevcev v zadnjih nekaj letih. Bend je žarel od energije, kljub mali množici dal od sebe vse in še več ... in vsi smo bili zelo žalostni, ko koncert nasilno ustavili možje postave.

Teorij o tem, kdo jih je poklical je več: uradno je bila prijava oddana s strani (ne tako bližnje) Glinškove ploščadi, neuradno pa sum pada na kitarista Tučota, ki je takoj po koncertu nadaljeval zmagovalno serijo na kalčotu.

Po koncertu se je žur nadaljeval do jutranje, ko smo se odpravili domov, najbolj vztrajni pa na afterparty! Odlično izveden fest, malce problemov z vremenom, super glasbeni program in še boljša žurka, bi lahko strnil vtise s sobotnega o2z2 festa.

Če vas ni bilo, vam je lahko zelo žal ...

Vsem, ki se zaradi kakršnegakoli razloga niste udeležili festa, pa je lahko še kako presneto žal. Bilo je noro in nepozabno, takšne priložnosti z Dan D kmalu ne bo, o2z2 fest pa bo kljub vsemu naslednje leto. Mogoče pa Dan D pridejo še 1x ;)

P.S.: Video prihaja, se še montira!

Foto: poleg podpisanega še Katarina Gogala, Lenart Rudel, Uroš Matjaž in najbrž še kdo!

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Dan D na odru o2z2 festa 2010 več kot navdušili - thumbnail

Dan D na odru o2z2 festa 2010 več kot navdušili

Foto: Davorin Pavlica