v rubriki dogodki:
.. / / / 24.04.2002

Bumerangi 2002: das foto reportage

Kot najbrž že veste, so Bumerangi za letos odleteli, zmagovalci so znani, na ŽVPL-u pa še vedno ni bila objavljena vsakoletna "das foto reportaža" iz podelitve Bumerangov. No, vaših agoničnih krikov bo lahko konec, das reportaža se začenja. In koga boste videli? Vse nagrajence, vse nastopajoče, voditelja Miho Šaleharja in vsem nam tako dragega Božota. Pa tudi posebnih nagrad ne bo manjkalo ...

Prva stvar, ki bo za vedno ostala povezana z letošnjimi Bumerangi je lokacija - kino Šiška, tisti kino, ki naj bi se spremenil v kulturno ustanovo, vendar popularne glasbe v njej ne boste slišali, razen mogoče na WC-jih. Govori se namreč, da jo bo dobil nekdo, ki ga bolj zanima gledališče, kot rock / pop / alter / elektro muzika.

Če bo ga. županja Vika res naredila tako napako, potem lahko na glas povem, da je slovenska prestolnica edinstvena (ali če želite samo edina): brez zglednega stadiona, brez srednje koncertne dvorane in kmalu brez malih klubov. Čez leto ali dve, ko bodo namreč podrli Orto klub in se bo zaprl Hound dog bomo lahko na koncerte lahko hodili samo še v gledališke WC-je ... ali pa v London.

Toliko o usodi koncertnih prostorov v prestolnici, sedaj pa na oder kina Šiške, kjer smo si ogledali podelitev Bumerangov. Povedati moram, da je dvorana zdržala, da je bilo vzdušje zadovoljivo, zvok je bil presenetljivo dober - sploh po ogledu posnetka na Sobotni noči, kjer je bil porazen in da je vse teklo kot po maslu. Le z napovedmi naše Akademije ŽVPL in dejanskimi zmagovalci nekaj ni štimalo. V prejšnjem članku sem se pohvalil, da smo uganili samo enega zmagovalca in se danes popravljam: dva - Miss.Bee in Strup produkcijo!

Zato sem lahko z dobitniki Bumerangov zadovoljen, presenečen nad zmago Wreckov, ki sicer res rockajo in so res ater in obetajo - pevec venomer "izletava" iz odra in fantje res žgejo, pa še iz Veleja so. No, če so pa iz Veleja, je pa skoraj tako, kot bi nagrado sklestil Siks pjek, siks pjek. Bolj je sporna zmaga Iztoka Mlakarja v kategoriji prodor 2002, vendar o tem ne bi več izgubljal besed.

Moveknowledgement so postali letošnji vžigači in priznati je treba, da so v kinu Šiška res bolj vžgali kot Katalena, ki pa tudi v rubriki inovacija ni imela sreče. Kot že rečeno so jih premagali kranjski Miss.Bee. V zadnji tekmovalni za bend leta so po pričakovanjih večine zmagali Siddharta, brez katerih pač ne gre na tovrstni prireditvi. Res da si fantje zaslužijo vse nagrade tega sveta, ampak že zaradi sintagme alter nagrade se tu pojavlja problem. So Siddharta res bolj alter od Niowt ali Elvis Jackson. Kot kaže - so ... konec koncev so že leta 2000 dobili Bumija za prodor leta!

Nagradno za življenjsko delo so dobili Demolition Group, ki pa zaradi tega še ne bodo nehali ustvarjati. Vsem zmagovalcem tako še enkrat čestitke in veselo na alter delo, vi pa si poglejte fotke iz prireditve.

Naj stvari, ki so se dogajale na Bumerangih

Ah, ker pa imam tako rad nagrade bom podelil nagrade za "Naj stvari ki so se dogajale na Bumeragnih". Nominiranci so bili vsi sodelujoči, zmagovalci pa so, v kategoriji:

 • NAJ GOVOR: Miss.Bee, ker po Warholovo vsakega čaka 15 minut slave so se po 2 minutah odkotalili iz odra in si jih prišparali še 13 (sem že omenil, da so Gorenjci)!
 • NAJ ZADNJA PLAT: Barbara Glavnik, tista slovenska igralka, ki je nastopila v največ slovenskih videospotih, najbrž tudi zaradi svoje riti (glej fotko).
 • NAJ-VEČ FOLKA NA ODRU: Movekonwledgement, ker jih je res veliko ...
 • IZGUBLJENI NAGRAJENEC: Iztok Mlakar, ker je bil službeno odsoten.
 • NAJ GRIMASA NA ODRU: Miha Šalehar, ko čestital Tomiju, in Tomi v svojem zahvalnem govoru (glej fotki Hvala vsem in Stisk roke)!
 • NAJ KRILO NA ODRU: Vesna iz skupine Katalena, brez konkurence.
 • NAJ NEPRIČAKOVANI NASTOP: Rod, ko je zapel najnovejšo predelavo Roda Stewarta, ki bo kmalu hit št. 1.
 • NAJ LUZERJI: Elvis Jackson in Katalena, ker od nominacij v dveh kategorijah niso dobili niti enev kategoriji!
 • NAJ VODITELJ: Miha Šalehar, ker je dobro zvozil prireditev (pa še moj frend je).
 • NAJ PODELJEVALEC: Aco Razbornik, ker bi si nagrado najraje kar sam sebi podelil, poleg tega pa je Demolišne skoraj v pokoj poslal (vsaka življenjska pot se more enkrat nehat press)
 • NAJ KRIK IZ PUBLIKE: Gregor Zalaznik, ker se ga je slišalo skoraj vsako minuto, pa še moj sodelavec je!
 • NAJ FOTOGRAF, jaz - Davorin Pavlica, ker sem res trdo garal, da sem pripravil tole reportažo.

Takole, nagrade so podeljene ... do naslednjega podeljevanja kakršnihkoli nagrad se od vas poslavljam.

Za ŽVPL iz še ne rockerskega kina Šiška ...

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

In nominiranci so ... - thumbnail

In nominiranci so ...