v rubriki glasba:
.. / / / 19.04.2002

Bumerangi 2002 podeljeni

Včeraj so v kinu Šiška že tretjič v glave slovenskih "alternativnih" glasbenikov odletele nagrade Bumerang. Hujših presenečenj ni bilo, bend leta so postali Siddharta (doh), prireditev je uspela, kino Šiška se od pritiska alternative ni podrl in kaže, da bi v njem koncerti rock/pop žanra dobro uspevali - z rahlimi infrastrukturnimi posegi, seveda. Z radostjo v srcu pa naznajamo še to, da je posebej za Bumerange ustanoveljena Akademije ŽVPL uganila le enega nagrajenca ... Miss Bee. Čestitamo vsem nominirancem, dobitnikom Bumerangov 2002 in zmagovalcem Akademije ŽVPL.

Osebno pa sem posebej ponosen, da si je nagrado za prodor leta zaslužil Iztok Mlakar, ki je lani izdal tretjo ploščo Rimarije iz oštarije in že dvajset tednov kraljuje v špici lestvice Slo Top 30. Iztokova prva plošča Štorije in baldorije ('92) je postala klasika, pesmi pa "instant" ponarodele, druga plošča Balade in štroncade ('94) je doživela podoben odziv, skupaj pa sta bili prodani v okoli 60.000 primerkih.

Številke nakazujejo, da je Mlakar že zdavnaj prodrl na slovensko alternativno glasbeno sceno in da bi mu bolj pristajala nagrada za življensko delo, kot za prodor leta. A na to bo najbrž moral počakati še kakšno let. Uhhh ...

Toliko na prvo žogo, vse tiste, ki vas zanima kdo je zmagal v kakšni kategoriji, kdo je največji alter-car; spodaj je seznam zmagovalcev (v krepkem tekstu), reportaža s pripadajočim foto materialom pa prihaja na drugi tir - prvi peron čez nekajnajst ur.

Up 2002

Wreck (www)
6 Pack Čukur
Drugi disko (www)

Prodor 2002

Iztok Mlakar
Zablujena generacija (www)
Terra Folk (www)

Vžig 2002

Elvis Jackson (www)
Katalena
Moveknowledgement

Inovacija 2002

Random Logic
Miss Bee
Katalena

Vizualizacija 2002

Strup production - Leta 1600 / izvajalec Klemen Klemen (www)
Gonzo - B Mashina / izvajalec Siddharta
Ven Jemeršič - V1 / izvajalec Valentino Kanzyani

Bend 2002

Niowt (www)
Siddharta (www)
Elvis Jackson (www)

Opus 2002

Demolition group (www)

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.