v rubriki dogodki:
.. / / / 07.12.2004

Ko bom velik, bom ginekolog! - 2. pregled

Predstavitev novega videospota Iztoka Gartnerja Ginekolog je bila tako vroča, da je bilo potrebno foto reportažo razdeliti na dva dela, predvsem zavoljo duševnega ravnotežja bralcev. Pred ogledom drugega dela zato priporočamo, da se o stranskih učinkih posvetujete s partnerko ali partnerjem in ji/mu pojasnite, da je obisk pri Ginekologu nekaj povsem običajnega, zato kar hitro nadaljujmo s 'pregledom'!

Brez predaha za moški del občinstva je 'Veverički', kot Iztok imenuje svoji plesalki, zamenjala dolgonoga in privlačna Suzana, v duetu s katero je Iztok ob petju skladbe Nema sunca dokazal, da si razprtije z našimi južnimi sosedi politiki lahko vtaknejo ... tja kamor sonce dejansko nikoli ne posije.

Stilsko spremenjeni, a še vedno hudo zapeljivi, 'Veverički' sta se nato zopet vrnili na oder, kjer je Iztok s pesmijo Sam' da se govori jasno povedal, kaj si misli o tistih, ki na njegove pesmi gledajo preveč zviška, a ga tudi s tem pravzaprav podpirajo.

Ker je Iztok dal res vse od sebe, je malce utrujen (morda tudi zaradi vseh lepotic, ki so ga obdajale?) prepustil oder mladenkam plesne šole Bodi pop, ki jo vodi že v začetku omenjena Tinkara Zorec, in z energičnim nastopom že kar malce ogrožale novinarjev v prvi vrsti, ki pa se niso preveč pritoževali.

In ko se je zdelo, da je vrhunec predstave že mimo, je srčni utrip znova pognala v višine fatalna Sanja Grohar, odkritje Saša Hribarja v njegovem komičnem pogovornem šovu Hri-bar. Sanja je očarala tako s svojim glasom in morda še nekoliko bolj s svojim stasom ter z odlično koreografijo marsikoga spravila v ekstazo.

A tudi to še ni bil konec, saj se je v nekoliko bolj orientalskih oblačilih vrnila 'Veverička' Sabina Ramšak in z umetnostjo trebušnega plesa iz gledalcev potegnila še zadnje atome moči, zato je bil zadnji čas, da Iztok konča predstavo, s katero je dokazal, da je poleg vseh drugih talentov, odličen tudi v vlogi organizacije in vodenja pravega spektakla, morda res brez največjih zvezd slovenske estrade, a zato s toliko več srčnosti, energije, zabave in presenečenj.

Za konec smo si lahko ogledali še skrajšano verzijo videospota Ginekolog, katerega pesem se na nekaterih štajerskih radijskih postajah že vrti kot popevka tedna in lahko le upamo, da bo spot čimprej našel pot na televizijske ekrane (vsem morebitnim nasprotovanjem samozvanih moralistov in čuvajev intelekta navkljub).

Za še zadnje presenečenje so poskrbeli člani ameriške raparske skupina MOP, ki bodo imeli kmalu (17. decembra) koncert v Ljubljani in so samo za to priložnost ob ritmih afriškega bobna pokazali njihov smisel za ritem in beat.

Preostala nam je le še zakuska, kjer sta se s prijaznostjo zopet izkazali obe 'Veverički', ostali pa so vroči in lepi spomini, ki jih lahko s pomočjo fotografij vsaj približno podoživite tudi sami. In tako je Iztoku uspelo dokazati, da je res lepo biti Ginekolog!

Filip Breskvar - avatar

Filip Breskvar

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 326 člankov.

'Vevericki' Sabina in Tadeja - thumbnail

'Vevericki' Sabina in Tadeja