v rubriki dogodki:
.. / / / 20.06.2004

Dreamwalk izštekanost opravili z odliko

V petek, 18.6.2004 so se v Izštekanih Jureta Longyke predstavili Dreamwalk, ki se na zadnji plošči Three Days Later predstavljajo v precej drugačni glasbeni podobi od tiste, s katero so se predstavili na prvencu Faraway from L.A. In če so nekateri dvomili, ali bodo del repertoarja zares odigrali akustično, že v drugem sklopu pesmi dvomov ni bilo več...

O celotnem poteku Izštekanih ne bom pisal na dolgo na široko, saj bomo kvintet v prihodnjih tednih predstavili z recenzijo njihove plošče Three Days Later in tudi v intervjuju, zato naj le povem, da so se Jeremi (vokal), Tomaž (bas), Miha (ritem kitara), Vili (bobni in tolkala) in Tamir (solo kitara) zares potrudili pri aranžmajih in polovico repertoarja predstavili v akustični preobleki.

Nove skladbe Hope, Underneath, Thoughts remain, Work it out, Sometimes in Sacrifice ter edino staro Lonely boy so odigrali z električnimi instrumenti, Roses, Simple, Unfinished (ki je ni na plošči), What if, Paper coach in znova Sacrifice pa akustično. Temu je treba dodati še akustično izvedbo skladbe Letters to you slabše znane ameriške zasedbe Finch, kjer sta jim pomagala kolega iz prijateljskih Leaf-fat Jaka Skočir in Miha Kraševec.

Povedali so nekaj o snemanju nove plošče, pa o preobrazbi in težavah, ki so jih prestajali v treh letih od izdaje prvenca in seveda še marsičem. Predvsem pa je govorila glasba, kjer so se izkazali z instrumentalno raznovrstnostjo in vokalno energičnostjo.

Foto ? Helena Mak

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

Jeremi zelo odlocno - thumbnail

Jeremi zelo odlocno