v rubriki dogodki:
.. / / / 20.02.2011 15:18

Easy Star All-Stars navdušili v Kinu Šiška

In tako je bilo. Po slišanem in videnem se zdi napovednik, ki je vabil k ogledu in poslušanju "atraktivne" zasedbe Easy Star All-Stars, nehote preveč skromen. Easy Star, v vsej svoji iskreni, neprisiljeni in "podkrepljeni" vnemi, so namreč, po uverturi cenjenega Dr. Bancha, prebudili še tako, od celega tedna utrujene ume, in skrivne živčne končiče množice, če se slehernega, dodobra razvneli.

Priliko smo imeli posrkati premišljene mojstrske reggae dub predelave, katerih začetna zagonetnost je slej ko prej zaDUBnela po dvorani plesočih, migajočih, smeje trzajočih dobroželjnežev. Občutek je bil nedvomno tak.

Vse premalo je videti takšno vibracijsko usklajeno družbo. Prav zares se je prizorišče iz minute v minuto spreminjalo v Dubber Side Of The Moon. Čisti "...a slo-mo head-spinner", kot so zapisali v Philadelphia Daily News pred časom. Pohvaliti gre tudi izjemno sinergijo inštrumentalnega sestava, pika na i pa so bili gotovo vokalni ekskurzi.

Ni čudno, da Easy Star All-Stars prebijajo Billboardovo lestvico in pobirajo festivalske nominacije, prodaja albumov pa nezadržno prehiteva številko 300.000. Pohvala selektorjem za izbiro. Za tiste, ki so zamudili ta izjemen nastop, pa namig.

Umetnike se da vse do 24.2. uzreti v bližnji Italiji, ko odrinejo za Grčijo.

Boštjan Banfi - avatar

Boštjan Banfi / B.B.

Foto reporter, ki je od 18.02.2011 na ŽVPL-u skupaj objavil 4 člankov.

Easy Star All-Stars navdušili v Kinu Šiška, 18. 2. - thumbnail

Easy Star All-Stars navdušili v Kinu Šiška, 18. 2.

Foto: Madpixel / madpixel